DANAS PRAVI PROLEĆNI DAN, IĆI ĆE I DO 20 STEPENI! Ali već od ponedeljka najavljuju SNEG!
Ilustracija, Foto: Nenad Petrović

RHMZ

DANAS PRAVI PROLEĆNI DAN, IĆI ĆE I DO 20 STEPENI! Ali već od ponedeljka najavljuju SNEG!

Očekuje nas vremenska klackalica

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti veoma toplo i vetrovito, sa dnevnim temperaturama znatno iznad poroseka, do 19 stepeni, saopštio je RHMZ.

Tokom dana promenljivo oblačno, ponegde sa slabom kišom.

Duvaće umeren, u kosavskom području i na planinama jak, povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar. U Timockoj Krajini tokom celog dana oblačno sa sipećom kišom.

U predelima ispod 1500 m n.v. dalje topljenje snega. Najniža temperatura od -1 do 11, najviša od 12 do 19 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 7 stepeni.

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno i toplo, posle podne mogućnost slabe kiše. Duvaće umeren, povremeno i jak južni i jugoistocni vetar. Najniža temeperatura oko 10, najviša oko 15 stepeni.

Prema izlgedima vremena za narednih sedam dana, do 30. januara, u nedelju promenljivo oblačno, ponegde sa kisom i veoma toplo vreme sa dnevnim temperaturama znatno iznad proseka uz intenzivno topljenje snega u svim predelima ispod 1500 m nadmorske visine.

U košavskom području i na planinama, u nedelju posle podne, duvaće umeren i jak južni i jugoistocni vetar, povremeno sa olujnim udarima.

U toku noći od nedelje na ponedeljak i u ponedeljak naoblačenje sa kišom i padom temperature koje će prvo zahvatiti severne i zapadne predele Srbije.

U brdsko-planinskim predelima padaće sneg, a u ponedeljak posle podne prelazak kiše u sneg očekuje se i u nižim predelima.

Vetar će biti u skretanju na severozapadni i zapadni, a sa prolaskom fronta kratkotrajno ce imati i jake i olujne udare. Do kraja perioda oblacno, mestimicno sa snegom i hladno, u nizim predelima uz formiranje manjeg sneznog pokrivaca (od 2 do 10 cm), a na planinama uz povećanje za novih 15 do 20 cm.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.