OD POČETKA EPIDEMIJA PREMINUO 51 PRIPADNIK MUP-A: Izlečeno više od 12.000, ali bez vakcine NEMA POBEDE NAD KORONOM
Korona, Foto: Sonja Spasić

KORONA

OD POČETKA EPIDEMIJA PREMINUO 51 PRIPADNIK MUP-A: Izlečeno više od 12.000, ali bez vakcine NEMA POBEDE NAD KORONOM

U samoizolaciji se, prema rečima ministra, nalazi 1.691 osoba

Objavljeno:

Na sednici državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je da je u MUP-u trenutno 2.188 pripadnika obolelo od korona virusa. Od početka epidemije 51 osoba je preminula od posledica ove bolesti.

U samoizolaciji se, prema rečima ministra, nalazi 1.691 osoba.

Od početka epidemije izlečeno je 12.674 pripadnika MUP-a.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić predsedavali su sednicom državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju.

- Danas imamo jedan od najvažnijih sastanak za budućnost i život Srbije. Treba da donosemo odluke o vakcinaciji i opstanku u napretku zemlje i naših građana. Vakcinacija je od presudnog značaja za Srbiju i bez nje nikada nećemo pobediti koronu.

Ne samo da u zdravstenom i medicinskom smislu već ćemo i u ekonomskom smislu zemlju dovesti do ivice propasti - rekao je predsednik i najavio da bi danas ili sutra u Srbiju trebalo da stigne 250.000 doza vakcine "Sputnjik".

- Danas ili sutra bi trebalo da dobijemo još 250.000 doza Sputnjik V vakcina, 200.000 prve doze i 50.000 druge doze. Potpisaćemo trilateralni ugovor sa Poljskom i Astrazenekom da preko Varšave dobijemo 800.000 vakcina i očekujemo je uskoro u Srbiji.

Vučić je rekao da sva ministarstva treba da pokušaju da što pre vakcinišu sve ljude.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.