ČUDO U SRBIJI: Nakon ledenih dana temperatura će ići i do 15 STEPENI!
Sneg , ilustracija, Foto: EPA / STEFAN SAUER

PROGNOZA VREMENA

ČUDO U SRBIJI: Nakon ledenih dana temperatura će ići i do 15 STEPENI!

Nedelja pred nama počela je sa "debelim" minusom, a situacija bi od srede mogla drastično da se promeni

Objavljeno:

Za to "čudo", kako kaže meteorolog Đorđe Đurić odgovran je snažan i prostran ciklon iznad severozapada Evrope, koji će usloviti priliv veoma tople vazdušne mase sa juga i sa Mediterana.

"Od srede nas očekuje osetno toplije vreme, pa će maksimalna temperatura u drugoj polovini sledeće sedmice biti i preko 10 stepeni Celzijusovih, a ponedge i do čak 15 stepeni. U sredu i četvrtak biće suvo i uglavnom sunčano, a u petak i za vikend kišovito i vetrovito, ali i dalje relativno toplo za januar, uz umeren do jak jugoistočni vetar i "toplu" varijantu košave", objašnjava on.

Do tada nas očekuje još nekoliko "ledenih dana".

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) temperature ispod nule zadržaće se još najmanje dva do tri dana.

"Za vikend i početkom sledeće sedmice veoma hladno vreme sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom ispod 0 stepeni (ledeni dani). Od utorka porast temperature", navodi se na sajtu RHMZ.

Od ponedeljka do četvrtka biće promenljivo oblačno, u utorak ponegde kratkotrajan slab sneg, a od srede do kraja perioda u planinskim predelima i košavskom području duvaće umeren i jak, povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.