INTERVENISALA POLICIJA I VATROGASCI! Kineski turisti pratili navigaciju pa zalutali na snežnom!
Foto: Youtube printscreen

ZALUTALI TURISTI

INTERVENISALA POLICIJA I VATROGASCI! Kineski turisti pratili navigaciju pa zalutali na snežnom!

Kinezi su se zaputili u Sarajevo, navigacija ih je odvela u pogrešnom smeru, pa su na putu ostali zaglavljeni u snežnom nanosu

Objavljeno:

Vatrogasci i policija iz Vlasenice evakuisali su dvoje kineskih turista koji su se, na putu za Sarajevo, izgubili u Zaklopači, gde ih je odvela navigacija.

Dežurni vatrogasac Mirko Đurić rekao je Srni da je sinoć u 19.30 časova dobio telefonski poziv u Vatrogasnom domu, da je čuo ženu koja “na lošem engleskom doziva u pomoć”, te da je shvatio da je reč o dvoje kineskih državljana u nevolji i da je od tog trenutka pa do ponoći trajala akcija spašavanja, prenosi Srpskainfo.

Kinezi su se zaputili u Sarajevo, navigacija ih je odvela u pogrešnom smeru, pa su na putu ostali zaglavljeni u snežnom nanosu. Tražio sam koordinate i tako je krenula akcija spašavanja – dodao je Đurić.

On je ispričao da je sa kolegom Milivojem Maksimovićem odmah krenuo po koordinatama da spasu ljude, te da su nakon određenog vremena obavešteni da su policajci Branislav Stanić i Milenko Kovačević već na terenu, u potrazi za zalutalim turistima prema starom putu ka Han Pijesku i da ih, koristeći svetlosnu i zvučnu signalizaciju, pokušavaju locirati.

Prema njegovim rečima, akcija spašavanja bila je izuzetno teška, a za kineske državljane naporna jer su bili zaglavljeni u autu duže od pet časova.

– S obzirom na to da ih je navigacija navela da pogrešno skrenu u Zaklopači, oni su krenuli u pravcu hidroelektrane, ali su skrenuli desno kraj groblja i crkve i ostali u snežnom nanosu, u zaoeoku Nerići – dodao je on.

Zalutali kineski državljani pomoć nisu mogli potražiti odmah jer na toj lokaciji nije bilo mreže.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.