UŽAS! POVIŠENE TRANSAMINAZE SU VELIKA OPASNOST: To znači da korona napada još jedan ORGAN!
Koronavirus / Ilustracija, Foto: Beta

NIMALO NAIVNO

UŽAS! POVIŠENE TRANSAMINAZE SU VELIKA OPASNOST: To znači da korona napada još jedan ORGAN!

Trenutno u bolnici imaju 223 pacijenta, dakle 20 odsto kapaciteta je slobodno

Objavljeno:

Da se virus polako povlači, potvrdila je direktorka KBC "Bežanijska kosa", docent dr Marija Zdravković, ali i rekla da to da li će on nastaviti da se povlači ili će opet krenuti u "kontraofanzivu" zavisi i od našeg ponašanja.

Trenutno u bolnici imaju 223 pacijenta, dakle 20 odsto kapaciteta je slobodno.

"Ovaj broj će se verovatno promeniti jer nam i dalje dolaze novi pacijenti. Takođe primamo i one koji nisu pozitivni, a imaju obostranu upalu pluća. U ova tri talasa epidemije imali smo tri pika koji su pokazali da što je više obolelih, to je i više težih kliničkih slika.

U poslednja dva meseca, kako kaže dr Zdravković, imaju pacijente kod kojih kovid napada jetru, pa se često čuje 'imam povišene transeminaze'.

"To je sada udruženo dejstvo i lekova i virusa. Sad već znamo da receptori za virus postoje u velikom broju i u jetri. Svaka osoba ima različito ispoljavanje tih receptora u plućima, u jetri i u krvim sudovima, pa je zato klinička slika ovog oboljenja i različita. Sam virus izaziva promenjeno emotivno reagovanje, jer utiče i na mozak, pokazuje jedno američko istraživanje. Ljudi su osećali uznemirenost tokom bolesti, ptkriva dr Zdravković za "150 minuta".

Lekari KBC "Bežanijska kosa" formirali su naučni registar njihovi pacijenata i objavili rad koji je dobio pozitivne recenzije svetskih stručnjaka, a koji ukazuje na to koji parametri kod intenzivnih bolesnika mogu da ukažu da će doći do pogoršanja stanja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.