OVO JE NAJSKUPLJI RECEPT ZA JEDNU TORTU U SRBIJI: Vredi 900.000, postoji caka da dođete do njega, LAKO JE!
Torta ukusna i jednostavna, a humana!, Foto: Privatna arhiva

KAPA DOLE

OVO JE NAJSKUPLJI RECEPT ZA JEDNU TORTU U SRBIJI: Vredi 900.000, postoji caka da dođete do njega, LAKO JE!

Recept koji je ujedinio Srbiju

Objavljeno:

Fejsbuk grupa pod nazivom ”Budi human – humanitarne licitacije” osnovana je pre osam meseci kada je administratorka Branka Zarić iz Sremske Rače i sama humanitarac, rešila da napravila grupu u kojoj će svako moći da ponudi stvari, predmete, recepte za licitaciju u zamenu za SMS ili donaciju osobama koje imaju teške zdravstvene probleme, a novac za lečenje im je preko potreban.

budi human, Humanitarne licitacije, Sms, Apel za pomoć
foto: Printscreen

Ubrzo stranica počinje da raste munjevitom brzinom i danas broji više od 290.000 članova, a na licitacijama se našlo bukvalno sve! Od paštete koja je nakraju došla do 5.500 evra, preko obuka, garderobe, seminara, motora, kućnih džidžabidža, do recepta za tortu koji je skupio 900.000 dinara za lečenje obolelih.

Torta
foto: Privatna arhiva

Upravo taj recept za tortu "Tricolore" doveo nas je do Biljane Jakimovski sa Novog Beograd koja je po uglednu na druge članove grupe htela da pomogne ljudima jednostavno, ali efektno!

"Ideja nije moja, Dragana je postavila Tiramisu, zatim je još jedna devojka postavila recept za grčku pitu, a onda sam ja počela da razmišljala šta bi moglo da privuče pažnju ljudima, nešto jednostavno da se napravi, a ova torta je toliko jednostavna, da su se žene masovno oduševljavale i slale mi slike kako im je ispala i tako je ideja krenula", rekla je za Espreso Biljana Jakimovski.

1 / 4 Foto: Budi human

Cela akcija funkcioniše po principu: Ponudiš predmet, uslugu, šta ti padne na pamet, odrediš početnu cenu proizvoda i onda u komentaru ljudi počinju da licitiraju, najveća cifra pobeđuje i onaj koji uplati novac na račun osobe kojoj je pomoć potrebna, treba da dostavi dokaz o tome kako bi dobio ono što je licitirao.

Kada je u pitanju Biljin recept, njega možete da dobijete tako što pošaljete SMS za lečenje osobe za koju se u tom trenutku skuplja novac ili donirate određenu sumu, pošaljete dokaz o uplati u komentaru i Bilja šalje recept za tortu iz snova, kao što je objašnjeno u postu na stranici - možete da vidite ispod.

Humanost
foto: Facebook/Biljana Jakimovski

Iz dijaspore čovek je uplatio 20 evra, rekao je da će praviti tortu za svoj rođendan, umesto poklona dogovor je bio da njegovi prijatelji skupe 200 evra i uplatili su tada novac za Olivera

Humanost
foto: Facebook/Biljana Jakimovski

Biljana je prvo recept stavila na licitaciju za lečenje male Minje Matić i uz pomoć njega skupljeno je preko 100.000 dinara.

"Najuspešnija akcija bila je za malog Fiću u roku od 24 sata skupljeno je 100.000. Za Dražu smo više puta skupljali, za Matiju dva puta, za Luku takođe, za Miru skupljamo konstantno. Za sve akciju skupljeno je ukupno 900.000 dinara. Gledam uvek kome je u tom trenutku jako hitno, gledam i bolesti koje su u pitanju, neke bolesti jednostavno ne mogu da čekaju one se šire čekanjem", rekla nam je ona.

Biljana Jakimovski
Biljana Jakimovskifoto: Privatna arhiva

Iako je recept dostigao ozbiljnu cifru i pomogao mnogima u lečenju, Biljana kaže da uvek može još, tako da će nastaviti da postavlja recept za ovu magičnu tortu, ali nam je otkrila da je u planu još jedan koji će nadamo se imati isto ovoliko uspeha kao i prethodni.

RECEPT DOSTIGAO VREDNOST OD 900.000 ZA NJIHOVO LEČENJE:

  • Filip Ivanović
  • Minja Matić
  • Mira Spajić
  • Luka Petrović jovanović
  • Dražen Vučić
  • Stefan Subotić

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.