PAKAO ČEKANJA NA POLAGANJE VOŽNJE POSLE IZVOZANIH ČASOVA! Dokumente plaćaju po dva puta, a to nije najgore!
Foto: Stefan Jokić

ČEKANJE NA POLAGANJE

PAKAO ČEKANJA NA POLAGANJE VOŽNJE POSLE IZVOZANIH ČASOVA! Dokumente plaćaju po dva puta, a to nije najgore!

Kandidati koji su završili obuku na izlazak na polaganje čekaju u proseku šest meseci, a u mnogim slučajevima i više od godinu dana

Objavljeno:

Mere protiv korone, veliki broj zaraženih inspektora i zatvaranje auto škola čim naprave najmanju grešku, razlog su velikih gužvi u auto školama u Srbiji, naročito u Beogradu.

Kandidati koji su završili obuku na izlazak na polaganje čekaju u proseku šest meseci, a u mnogim slučajevima i više od godinu dana.

Auto škola
foto: Stefan Jokić, Ilustracija

Za to vreme moraju ponovo da obavljaju i plaćaju lekarske preglede i polažu teorijski deo, a dodatni problem je što gube sigurnost jer nisu seli za volan više od pola godine. Zbog troškova i otezanja kojem se ne vidi kraj, mnogi na kraju odustaju od polaganja i dobijanja vozačke dozvole.

"Više od pola godine mi je trebalo da položim teorijski deo, a zatim još toliko da bih izvozala sve časove. Velike su gužve i termina nema. Jednom sam izašla na polaganje, kada sam potpuno ispala iz forme i zbog male greške sam pala vožnju. Sada, da bih ponovo izašla, morala bih opet da platim i obavim lekarski pregled, zatim polažem teorijski deo i uzmem još nekoliko časova, što će da produži do ko zna kada“, kaže za MONDO Ljubica Radović iz Beograda.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.