35 KRAVA RASE HOLŠTAJN, 1 GODINA U ALL INCLUSIVE LETOVALIŠTU... Ovo od mesečne plate može da kupi BAJATOVIĆ (VIDEO)
Dušan Bajatović zarađuje skoro 4 miliona dinara mesečno, Foto: Zorana Jevtić, Profimedia

NAJBOGATIJI POLITIČAR

35 KRAVA RASE HOLŠTAJN, 1 GODINA U ALL INCLUSIVE LETOVALIŠTU... Ovo od mesečne plate može da kupi BAJATOVIĆ (VIDEO)

Bajatović se trenutno nalazi na poziciji najplaćenijeg srpskog funkcionera čija su ukupna mesečna primanja 3.973.676 dinara

Objavljeno: 18:04h

Dušan Bajatović, generalni i odgovorni direktor preduzeća Srbijagasa i funkcionera SPS sada je dobio još jednu, zavidnu poziciju. Naime, Bajatović se od skoro nalazi na poziciji direktora "Gastrans d.o.o." gde će primati pozamašnu cifru od 1,7 miliona dinara na mesečnom nivou. Njega na ovu poziciju nije postavila Vlada Republike Srbije niti bilo koji drugi organ već je to uradio "Srbijagas".

On se trenutno nalazi na poziciji najplaćenijeg srpskog funkcionera čija ukupna mesečna primanja iznose 3.973.676 dinara.

O preduzeću "Gastrans d.o.o."

Osnovano je u Novom Sadu 2011. godine i prema podacima Agencije za privredne registre, njeno prvo ime bilo je "Saut strim društvo sa ograničenom odgovornošću" koje pripada "Saut strim Serbija AG" gde je suvlasništvo između Srbijagasa sa 49% i Gasproma sa 51%.

26. Januara 2018. godine ovo preduzeće menja ime u Gastrans d.o.o. i kako to piše u osnivačkom aktu, vlasnici su organi društva skupština društva i direktori ali s' obzirom da je sve to jedan čovek, skupštinu društva vrši osnivač, odnosno Bajatović.

Napravljeno za njega

Ivan Ninić iz Centra za vladavinu prava kaže da će Srbijagas delegirati svog predstavnika koji će obavljati funkciju direktora i uz to dodaje:

"To može biti bilo koja osoba koju predlože organi "Srbijagasa". Ovaj slučaj jasno ukazuje na to da je ceo sistem upravljanja tim povezanim privrednim društvima u okviru "Srbijagasa" podređen Bajatoviću, odnosno zadovoljenju njegovih ličnih interesa. "Srbijagas" je sigurno morao da delegira i predstavnika u skupštinu društva, još neko odande participira u donošenju odluka, ali opet je tom nekom Bajatović nadređen u "Srbijagasu". Ovde je reč o akumulaciji moći u sektoru energetike".

Koliko je to zapravo novca

Ekipa portala Espreso želela je da pomogne običnom čoveku da razume o kolikoj zapravo cifri je reč kada su u pitanju mesečna primanja Dušana Bajatovića, koja iznose skoro vrtoglavih 4 miliona dinara (34.000 evra).

Za četiri miliona dinara može se kupiti skoro 35 krava rase Crveni Holštajn.

Za četiri miliona dinara može se kupiti Novi terenac prestižne marke Jeep.

Za četiri miliona dinara može se kupiti garsonjera na periferiji Beograda (Višnjička banja).

Za četiri miliona dinara može se kupiti plac od 10 ari na Kosmaju.

Za četiri miliona dinara gu se kupiti tri Rolex sata.

Za četiri miliona dinara mogu se kupiti 30 računara marke Apple.

Ćetiri miliona dinara jednako je i kao godinu dana provedenih u luksuznom all-inclusive letovalištu u Turskoj.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.