DONOŠENJE PRESUDE NEĆE REŠITI OVAJ PROBLEM! NVO se oglasila, evo šta će biti sa MONIKOM NAKON SVEGA!
Malčanski berberin, Foto: Facebook/printscreen

užas

DONOŠENJE PRESUDE NEĆE REŠITI OVAJ PROBLEM! NVO se oglasila, evo šta će biti sa MONIKOM NAKON SVEGA!

Donošenje presude je samo jedan deo postupka, a ne oporavak žrtve.

Objavljeno:

Povodom donošenja presude o doživotnoj robiji Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao "Malčanski berberin" govorila je na TV Prva Andrijana Radoičič Nedeljković, iz NVO Atina.

Svakodnevni slučajevi nasilja i zlostavljanja dece nam ne dozvoljavaju da se ni na sekund opustimo. Celokupno društvo bi trebalo da se više aktivira kada je u pitanju ovaj problem.

Ninoslav Jovanović osuđen je zbog otmice i silovanja dvanaestogodišnje devojčice iz Suvog Dola. On je nesrećnu devojčicu držao zatvorenu pod pretnjama da će joj ubiti roditelje čitavih 10 dana.

- Donošenje presude je samo jedan deo postupka, a ne oporavak žrtve. Nikako ne smemo da ponovimo medijski linč kome je porodica devojčice bila izložena, tokom traženja i nakon pronalaska deteta. Ovde se nije radilo o interesu javnosti, već o interesu tržišta - kaže Radoičič.

Andrijana objašnjava da celokupno društvo malo toga zna o tome kako da spreči nasilje nad decom. O ovom problemu mora otvoreno da se razgovara, kako bismo svi preuzeli odgovornost i izbegli ćutanje koje je godinama prisutno.

Prema saopštavanju sa TV Prve Jovanović se izvinio roditeljima, međutim nije bio iskren. Tokom jučerašnjeg suđenja oni su izneli nove šokantne detalje, koji su im izazvali suze. Majka devojčice je rekla da je to minimalna kazna za sve to što je njena ćerka doživela, ali oni se sada ipak osećaju sigurnije.

Ovo je jedan od redkih slučajeva u kome počinilac nije poznavao žrtvu. U više od 80 odsto slučajeva žrtva i počinilac se poznaju od ranije.

- Za dete je najmanje bezbedno mesto nejgov dom i to je poražavajuća činjenica. Tek nakon toga dolaze društvene mreže i škole. Svi treba da imaju na umu da se u većini slučajeva radi o ljudima koji su poznati detetu - objašnjava Radoičič.

Posebno su strašni rezultati istraživanja koje potvrđuje da je svako četvrto dete u odeljenjima od 10 do 18 godina doživelo neki oblik seksualnog nasilja. Vrlo mali broj dece i roditelja odluči da prijavi počiniocima i to je problem kojim mi kao društvo treba ozbiljno da se bavimo.

(Espreso.co.rs/Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.