POLAKO, ALI SIGURNO KA STABILIZACIJI: Reumatologija, Banjica i banje izlaze iz kovid režima
Banjica, Foto: youtube/printscreen

koronavirus

POLAKO, ALI SIGURNO KA STABILIZACIJI: Reumatologija, Banjica i banje izlaze iz kovid režima

Od beogradskih bolnica iz kovid sistema u svoju redovnu funkciju vraćaju Institut za reumatologiju, kao i Institut za ortopediju, Banjica, koji je posebno značajan s obzirom na vremenske uslove

Objavljeno:

Direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović izjavio je danas da je situacija konačno stabilizovana, odnosno da je broj obolelih od kovida 19 koji zahtevaju bolničko lečenje u ravnoteži sa brojem onih koji se uspešno oporavljaju i otpuštaju sa bolničkog lečenja.

To je omogućilo da se kapaciteti zdravstvenih ustanova u banjiskim lečilištima, koji su bili značajan oslonac u kovid sistemu, vrate u svoju redovnu funkciju, rekao Stevanović.

On je istakao da se od beogradskih bolnica iz kovid sistema u svoju redovnu funkciju vraćaju Institut za reumatologiju, kao i Institut za ortopediju, Banjica, koji je posebno značajan s obzirom na vremenske uslove.

- Prvi prioritet je bio obezbediti pražnjene Banjice i najverovatnije tokom vikenda će se završiti i postupak premeštaja pacijenata koji su još tamo, kompletna dezinfekcije i pripreme da se Instutut vrati svojim redovnim aktivnostima - rekao je Stevanović nakon sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja.

Ostale kovid bolnice nastavljaju da rade u aktuelnom obimu, a dalje odkuke, o smanjenju ili povećanju kapaciteti, biće donošene u skladu sa razvojem situacije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.