UMRO MIROLjUB JOVANOVIĆ: Još jedan doktor izgubio bitku sa virusom korona
Umro poznati doktor, Foto: Printscreen/Youtube/ RTVKV

POSLEDNJE ZBOGOM

UMRO MIROLjUB JOVANOVIĆ: Još jedan doktor izgubio bitku sa virusom korona

Biće sahranjen na novom kraljevačkom groblju u utorak, 12. januara 2021. godine u 12 časova.

Objavljeno:

U Kraljevu je posle kraće bolesti preminuo hirurg u penziji dr Miroljub Jovanović.

Jovanović je rođen 06. decembra 1949. godine u Uroševcu. Osnovnu i srednju školu je završio u Kraljevu, a Medicinski fakultet u Skoplju, navodi Kraljevo online.

U ZC “Studenica“ je bio zaposlen od 1978. godine, najpre u Službi opšte medicine. Po završetku specijalizacije u Beogradu, 1986. godine, prelazi u Službu opšte hirurgije gde ostaje do 06. decembra 2014. godine, kada je penzionisan.

Po prirodi staložen i tih, uvek je imao dovoljno vremena i razumevanja za kolege, saradnike i pacijente. Svoje znanje je nesebično prenosio mlađim kolegama i bio veoma ponosan na njihove uspehe.

Dr Jovanović je bio dugogodišnji odbornik u Skupštini Kraljeva, a tokom 1996. godine bio je predsednik Opštine Kraljevo. U periodu od 1997. do 2000. godine i direktor Opšte bolnice, koja je tada bila u sastavu Zdravstvenog centra “Studenica“.

Bio je oženjen, otac dvoje dece. Biće sahranjen na novom kraljevačkom groblju u utorak, 12. januara 2021. godine u 12 časova.

Kako je Sindikat lekara i farmaceuta Srbije saopštio na svojoj zvanično Fejsbuk stranici, penzionisani hirurg Jovanović preminuo je od korona virusa.

- Od covid 19 je preminuo dr Miroljub Jovanović, spec. opšte hirurgije u penziji iz Kraljeva. Neka mu je večna slava! - stoji u objavi SLFS.

(Espreso.co.rs / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.