LEPA VEST ZA BESKUĆNIKE: U Subotici otvoreno privremeno prihvatilište
Beskućnici u Subotici dobijaju prihvatilište, Foto: Profimedia

subotica

LEPA VEST ZA BESKUĆNIKE: U Subotici otvoreno privremeno prihvatilište

Organizacija rada u Privremenom prihvatilištu poverena je Gradskoj organizaciji Crvenog krsta i organizaciji "Karitas" Subotica

Objavljeno:

Kako je na sajtu grada Subotice objavljeno, u tom gradu je danas otvoreno Privremeno prihvatilište za beskućne u Gajevoj ulici na broju 50, za čiji rad je gradskim budžetom za 2021. godinu opredeljeno 500.000 dinara.

Crveni krst Subotica je opremio prihvatilište sa ležajevima, posteljinom, priborom za ishranu, a korisnicima će po potrebi biti obezbeđena odeća i obuća.

Takođe, korisnicima će biti obezbeđena i tri obroka dnevno po programu narodne kuhinje.

Organizacija rada u Privremenom prihvatilištu poverena je Gradskoj organizaciji Crvenog krsta i organizaciji "Karitas" Subotica.

U okviru zdravstveno-preventivnog programa, Crveni krst će u saradnji sa Domom zdravlja obezbediti lekarske preglede svih korisnika prihvatilišta.

Postupak za korišćenje usluga privremenog smeštaja u prihvatilište za beskućnike sprovodi Centar za socijalni rad Grada Subotice.

Zbog sprečavanja širenja zaraznih bolesti, uključujući i bolest COVID-19, organizacija rada u Privremenom prihvatilištu će se vršiti u skladu sa protivepidemijskim merama izdatim od epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Dežurstvo 00-24 časa u prihvatilištu obezbediće zaposleni i volonteri Crvenog krsta i „Karitasa".

(Espreso.co.rs/Tanjug.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.