KRSNI HOD ZA SPASENJE I ISCELJENJE SRPSKOG NARODA: Ove ljude ni sneg nije sprečio! (VIDEO)
Krsni hod Požarevac, Foto: Printskrin youtube

OKUPILI SE VERNICI

KRSNI HOD ZA SPASENJE I ISCELJENJE SRPSKOG NARODA: Ove ljude ni sneg nije sprečio! (VIDEO)

Vernike u Кrsni hod su pozvali i citatom sv. Nikolaja

Objavljeno:

U Beogradu je održana šetnja pod nazivom "Кrsni hod" za spas srpskog naroda!

Savez pravoslavnih žena, sa braćom i sestrama iz matice i rasejanja, uz blagoslov duhovnih otaca, u nastavku svetla u radosti Božićnih praznika, organizovao je Кrsni hod za isceljenje i spasenje vascelog srpskog naroda.

Vernici kreću od Svetotrojičine crkve u Zemunu i kretaće se trasom: Cara Dušana, Glavna, Avijatičarski trg, Nikolaja Ostrovskog, Aleksandra Dubčeka, kroz Bulevar Mihajla Pupina, preko Brankovog mosta, Brankove ulice, Zelenog venca, zatim Prizrenskom, Terazijama, kroz Trg NIkole Pašića, Bulevarom kralja Aleksandra do crkve svetog Marka na Tašmajdanu, gde je bila završna molitva.

„Molimo naše verne Bogu i narodu, Arhijereje i sveštenstvo, da stanu pred narod svoj i predvode Кrsne hodove gde god da su svetosavci sabrani oko Časnog krsta u svojim eparhijama u matici i rasejanju“, navodi se u saopštenju.

Vernike u Кrsni hod su pozvali i citatom sv. Nikolaja.

Ustanite i zbijte se u redove. Božija vojska je na zemlji! Stratilati Hristovi ustanite. Malo vas je- utoliko ste željeniji. Bog voli malene vojske što pobeđuju velike. Manjina dobrih protiv većine zlih. Bog voli malene, a dobre vojske.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.