POPLAVLJENI SU MI SVINJCI I ŠTALA, JEDVA SMO SPASILI SVINJSKU MAST IZ PODRUMA: Žena iz Orljana ispričala svoju muku
Poplava, Doljevac, Foto: Printscreen/Google Earth

POPLAVLJENA PODRUČJA

POPLAVLJENI SU MI SVINJCI I ŠTALA, JEDVA SMO SPASILI SVINJSKU MAST IZ PODRUMA: Žena iz Orljana ispričala svoju muku

Meštani su zabrinuti...

Objavljeno: 11:48h

Svinjci su mi pod vodom, i u štalu mi je ušla voda. Na svu sreću, svinje smo zaklali tako da mi nisu životinje pod vodom. Takođe, dvorište je poplavljeno, jedino još voda u kuću nije ušla. Jutros oko jedan sat sam primetila da se izlila Jug-Bogdavova reka u našem selu Orljane kod Doljevca. Verujte, prizor je strašan, ali šta da se radi iz ove kože se ne može. Nismo se nadali da će biti ovako, obično se izlije na pet godina i to malo, ali ovog puta je baš preterala. Sin mi je spasao svinjsku mast iz podruma jer su mi podrumi poplavljeni... Strašno je, ali to je jača sila. Ranije smo stavljali pesak sa džakovima, ali ovog puta to nije pomoglo. Da mogu iskočila bih iz kože... Imam i kokoškle, njih smo spasli jer su bile u vodi. Žito mi je isto poplavljeno. Sve mi je voda uništila. Mi smo baš pored reke, nadrljali smo kao i naše komšije. Srećom, počela je da se povlači, ali šta vredi kada nam je štetu načinila. Celu noć nisam spavala, ma nisam trenula, plašim se da se ponovo ne izlije i da ne uđe u kuću", ovim rečima objašnjava trenutnu situaciju meštanka sela Orljane iz porodice Mitić.

U Doljevačkom selu Orljane se, nakon višednevnih padavina izlila Jug-Bogdanovačka reka. U opštini Doljevac je proglašena vanredna situacija zbog izlivanja reka, a 16 meštana sela Šainovac je evakuisano i smešteno u Doljevcu.

Poplava
foto: Printscreen

Naime, druga meštanka za portal Espreso.co.rs kaže da celu noć nije spavala jer se reka izlila i poplavila podrume.

Takođe, dvorište je puno vode, a voda je došla do kapije.

U kući smo bezbedni jer voda ovde nije pronašla svoj put. Međutim, dvorište nam je puno vode. Mi koji živimo pored reke smo baš ugroženi. Reka jeste mala, ali veoma nevaljala. Zbog čega se ovoliko izlila ne znamo, ranije nije tako. Ranije su je prečišćavali od smeća i slično, ali ne vredi. Možda je brana popustila. Ma ko zna, šta je u pitanju. Uglavnom, situacija je loša", kaže meštanka sela Orljane.

Vesna iz sela Orljane je takođe za naš portal prokomentarisala trenutnu situaciju u svom kraju.

Kao što su Vam rekle moje komšinice voda nam je skoro svima koji smo blizu reke ušla u podrume. Na ulicama nema vode, povukla se. Što se tiče vode u dvorištima, zavisi kako kod koga. Neki su baš poplavljeni, dok su drugi manje. Međutim, hladno je, pada sneg, a nama se još reka izlila. Nije nam to trebalo, ali šta možemo. Komšije su skupljale vodu, dosta se povukla, tako da očekujemo da ćemo sanirati situaciju", objašnjava Vesna iz Orljana.

Podsetimo, opština Doljevac je pretposlednji put proglasila vanrednu situaciju u junu 2020. godine. Tada se izlila Toplica i bilo je evakuisano skoro 100 ljudi iz Šarlinca, Orljana i Šainovca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.