Nebo se trese već 7 dana! Kakva je to zver sletela na aerodrom u Nišu? (VIDEO)
Foto: Wikipedia / CrniBombarder!!!

i nato se pita šta je ovo

Nebo se trese već 7 dana! Kakva je to zver sletela na aerodrom u Nišu? (VIDEO)

Šta prevoze gigantski ruski transportni avioni tipa Iljušin "Il 76", niko ne zna. Zna se samo da sleću i uzleću
Objavljeno:

Počev od 25.avgusta kada je u večernjim časovima zagrmeo prvi "Iljušin", do juče na "Konstantin Veliki" sletela su pet aviona ovog tipa koja prevoze raznu robu za Rusiju, Saudijsku Arabiju i Azerbejdžan.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Reč je o avionima koji su donedavno poletali sa beogradskog aerodroma Nikola Tesla, ali je u julu zabranjeno poletanje tih aviona u pravcu grada nakon što su se građani pojedinih beogradskih naselja pobudnili zbog buge i niskog leta.

Reč je takođe o avionima za koje je Balkanske istraživačke mreže (BIRN) i Mreže za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije (OCCRP) tvrdila da prevoze oružje iz centralne i istočne Evrope ka Bliskom Istoku i Turskoj.

Kako Blic saznaje, jedan "iljušin" je 29. avgusta leteo za Rusiju, a sutradan su dva odletela za Saudijsku arabiju i Azerbejdžan. Iz Saudijske arabije 31. avgusta u 15 časova sleteo je još jedan "iljušin" na aerodrom u Nišu. Tovari aviona, međutim, ostaju poslovna tajna.

- U pitanju su kargo čarter letovi koji se najavljuju po potrebi po potrebi poslovnih partnera. Ne radi se o redovnom kargo avio saobraćaju - kaže portparol aerodroma Ivanka Stanisavljević.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.