KORAK PO KORAK VODIČ KROZ PRIJAVLJIVANJE ZA VAKCINACIJU: Više nema čekanja, jednostavno je (FOTO)
Detaljan vodič, Foto: Printscreen / E uprava

ZAKAŽITE TERMIN

KORAK PO KORAK VODIČ KROZ PRIJAVLJIVANJE ZA VAKCINACIJU: Više nema čekanja, jednostavno je (FOTO)

Čitav proces je dodatno olakšan mogućnošću da se formular popuni i na računaru i na mobilnom telefonu

Objavljeno:

Građanima Srbije je sada putem sajta imunizacija.euprava.gov.rs omogućeno da pokažu interesovanje za vakcinaciju protiv kovida 19.

To je prvi korak u organizaciji masovne vakcinacije i dobijanja termina i mesta imunizacije u skladu sa prioritetima koje je propisao Insitut za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut, saopštila je vladina Kancelarija za IT i elektronsku upravu.

Čitav proces je dodatno olakšan mogućnošću da se formular popuni i na računaru i na mobilnom telefonu. Za popunjavanje formulara nije potrebno imati otvoren nalog na portalu E-uprava.

Vakcina
foto: Printscreen / E uprava

Na samom sajtu stoji obaveštenje šta ova usluga predstavlja, a uslugu pokrećete samo jednim klikom.

Vakcina
foto: Printscreen / E uprava

Nakon toga podnosite zahtev.

Vakcina
foto: Printscreen / E uprava

Kada kliknete na Pokreni uslugu, potrebno je da formular popunite osnovnim podacima: matični broj (JMBG), ime i prezime, adresa elektronske pošte i broj mobilnog telefona. Polja za fiksni telefon, kao i za adresu stanovanja ne morate da popunite.

Potrebno je samo da odaberete opštinu na kojoj želite da primite vakcinu.

Vakcina
foto: Printscreen / E uprava

Nakon popunjavanja osnovnih podataka, potrebno je da se izjasnite o tome da li iskazujete interesovanje za bilo koji tip vakcine koji je u upotrebi u Srbiji ili želite da se vakcinišete određenom vakcinom.

Ukoliko preferirate određeni tip vakcine, možete da birate između vakcina Fajzer-Bajontek i Sputnik V, koje su već u upotrebi u Srbiji, ali i između vakcina koje i dalje nisu dostupne u našoj zemlji, poput vakcina Sinofarm, Moderna i Astra Zeneka.

Vakcina
foto: Printscreen / E uprava

Nakon odabira vakcine, potrebno je da odgovorite na pitanje o specifičnim oboljenjima. Ukoliko imate specifična oboljenja (maligna, hronična, neurološka oboljenja, gojaznost, dijabetes...) od vas će se tražiti podatak o tome o kom oboljenju je reč. Moguće je odabrati više specifičnih oboljenja.

Vakcina
foto: Printscreen / E uprava

Poslednje pitanje u formularu odnosi se na to da li imate takve zdravstvene probleme da ne možete da napustite mesto stanovanja.

Ovim stižete do kraja formulara.

Na samom kraju formulara potrebno je da date saglasnost za obradu podataka Institutu za javno zdravlje Batut. Oni će, zatim, odrediti datum i mesto vakcinacije osobi koja je pokazala interesovanje ovim formularom.

Vakcina
foto: Printscreen / E uprava

Ono što je takođe važno je da interesovanje mogu da iskažu i strani državljani sa prijavljenim boravkom u Srbiji, koji, umesto matičnog broja, treba da unesu evidencioni broj stranca, dok osobe bez prijavljenog boravka u Srbiji treba da unesu broj svog pasoša.

Posle nekog vremena vam stiže SMS i imejl potvrde, a u svakom svakom trenutku je moguće obrisati ili izmeniti iskazano interesovanje.

Vakcina
foto: Printscreen / E uprava

Ono što je takođe veoma važno je da se upitnik može popuniti i za bliže članove porodice, a potrebno je navesti njihove podatke i ostaviti kontakt.

Ukoliko član porodice, za kojeg se popunjava usluga, nema mobilni telefon ili imejl, onaj ko popunjava može navesti svoje.

Od četvrtka kreće i kontakt centar putem kojeg će građani moći takođe da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv Covida-19.

Da li ste se vi prijavili? Koja vakcina je vaš izbor?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.