DA LI SE ŠKOLSKA GODINA SE NASTAVLJA 18. JANUARA ILI NE? Danas se donosi TA odluka!
Ilustracija, Foto: printscreen

društvo

DA LI SE ŠKOLSKA GODINA SE NASTAVLJA 18. JANUARA ILI NE? Danas se donosi TA odluka!

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Branko Ružić izjavio je da će danas na sednici Kriznog štaba biti doneta odluka o tome da li će školska godina biti nastavljena 18. januara

Objavljeno:

On ja na TV Prva rekao da će svakako svoj stav o tome izneti medicinski deo Kriznog štaba, a da će Ministarstvo prosvete postupiti u skladu s njihovim preporukama. - Imamo stalnu komunikaciju sa Institutom za javno zdravlje i njihove procene su da nema razloga za prolongiranje početka drugog polugodišta - rekao je Ružić. Upitan kom modelu nastave je Ministarstvo bliže, Ružić kaže da smatra da je verovatniji model nastave koji je važio pre uvođenja potpune onlajn nastave, što znači da su đaci starijih razreda osnovnih škola kao i srednjoškolci išli u škole kombinovano, po grupama. On je rekao da još definitivno nije odlučeno da li se matura odlaže.

Podsetimo, na sednici Kriznog štaba koja će biti održana danas, razmatraće se rezultati mera koje su usvojene uoči Nove godine, a moguće je i donošenje novih.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.