DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ O POPUŠTANJU MERA: Krizni štab se redovno sastaje, samo se ovo čeka
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen

MALO DA ODAHNEMO

DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ O POPUŠTANJU MERA: Krizni štab se redovno sastaje, samo se ovo čeka

Ministarka je prvu dozu vakcine primila 24. decembra, a drugu dozu će primiti 14. januara

Objavljeno: 09.01.2021. 10:20h

Vidi se lagani trend pada broja obolelih od kovida 19, ali su brojevi i dalje visoki i svaki dan desetine sugrađana izgubi bitku s bolešću, upozorava ministarka rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

Ministarka je navela da se sastanci Kriznog štaba održavaju redovno i da će javnost biti obaveštena o sledećem sastanku. Kako je istakla, čak i ako se odluči da se određene mere popuste, moramo da se ponašamo kao u prethodnom periodu.

Kaže i da je očigledno da će virus biti tu još izvestan vremenski period i da moramo da se ponašamo odgovorno i savesno.

Navela da, ako se poredi sa pet ili šest hiljada novoobolelih na dnevnom nivou, broj ispod dve hljade jeste manji, ali ističe da su to i dalje izuzetno visoki brojevi i da je više od 200 ljudi na respiratorima u jako teškom stanju.

Kako je rekla, sve to pokazuje da je virus još uvek ovde.

- Imamo vakcinu, to jeste svetlo na kraju tunela, ali i dalje moramo odgovorno da se ponašamo, jer smo videli da virus iskoristi svaku našu slabost i opuštanje - navela je u Dnevniku RTS-a Kisić Tepavčević.

Ministarka je prvu dozu vakcine primila 24. decembra, a drugu dozu će primiti 14. januara.

Stvaranje štita za širenje virusa

Ističe da nije imala nikakve neželjene reakcije i da se nada da će svi građani, kada im se ukaže prilika za vakcinaciju, da se odazovu, jer to jeste spas i svetlo na kraju tunela i jedino tako možemo da stvorimo štit za širenje virusa.

Kada je reč o vakcinaciji u gerontološkim centrima, Darija Kisić Tepavčević je rekla da je, na osnovu baze podataka, do juče vakcinisano 1.984 korisnika ili zaposlenih, i da je izdat još 841 nalog.

Rekla je da je izuzetno ponosna na zaposlene i korisnike i da su najstariji opet pokazali da se odgovorno ponašaju jer su gotovo svi zainteresovani za vakcinaciju koja je besplatna.

Ističe da su korisnici u gerontološkim centrima u prioritetnoj grupi za vakcinaciju i da službe u zavisnosti od epidmiološke situaicije u centrima procenjuju kada je najoptimalnija prilika da se što više njih vakciniše.

Navodi da su uključene i privatne i državne ustanove.

Kada je reč o epidemijskoj situaciji u ustanovama, u ovom momentu ze zaraženo 1.408 korisnika i 675 zaposlenih, navela je ministarka.

Bonus video: 

(Espreso.rs /RTS )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media