Manjo Vukotić nakon 10 godina otkriva ko i zašto nije dozvolio Divcu da kupi Novosti!
Foto: Media centar Beograd / Petar Lazović

Progovorio

Manjo Vukotić nakon 10 godina otkriva ko i zašto nije dozvolio Divcu da kupi Novosti!

Vukotić je istakao da nije znao da će se kao kupci pojaviti biznismeni Miroslav Mišković i Milan Beko, i ispričao pozadinu afere koja se u to vreme podigla oko pokušaja proslavljenog košarkaša Vlada Divca da kupi jedan od najstarijih beogradskih listova
Objavljeno: 16:41h

Bivši glavni urednik brojnih domaćih listova u razgovoru za Nedeljnik prvi put govorio o privatizaciji Novosti, ulasku u Borbu 5. oktobra, Bebi i Đinđiću, svojoj smeni i Vučiću, Beku i Miškoviću, Bubalu i Vlade Divcu i tome kako je srpsko novinarstvo uništeno 50 godina nakon što je on 1. septembra 1966. prvi put zakoračio u Večernje novosti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Pet kuća bilo je zainteresovano da kupe Novosti. Londonski Dejli Mejl je nudio čak 45 miliona evra. Zbog čega nisu uspeli? Jer su, i posle razgovora sa predsednikom i premijerom Srbije, videli da Novosti nemaju nijedan kvadratni metar u Borbinoj zgradi. To se, i do danas, vodi kao državna zgrada. A Novosti su, zajedno sa Štamparijom Borba, na primer, u sudskom sporu protiv države, dokazale da deo zgrade u Kosovskoj ulici, od 16.000 kvadrata, pripada njima. I da u to država nije uložila nijedan dinar. A nijedna vlada, od Đinđićeve do Cvetkovićeve, pa do ove poslednje, nije htela da uradi novu reorganizaciju. Borbina kuća ima na Trgu Nikole Pašića 32.000 kvadrata u državnom vlasništvu. Kompanija Borba, sto odsto u državnom vlasništvu, izdaje i naplaćuje prostor, a njen direktor je i dalje čovek kojeg je izabrala Marovićeva vlada. I Štamparija Borba je 80 odsto u vlasništvu države. Šta će državi štamparija u koju, inače, nije uložila nijedan dinar, ali njome upravlja? U toj konkurenciji, ko će da privatizuje i uzme Novosti, moja je želja bila, i danas bi bila, da to treba da budu srpski privrednici. Jer Novosti su srpske, nacionalne novine. Ne državne - rekao je Vukotić.

foto: Facebook / Zorica Lesovic Stanojevic
foto: Facebook / Zorica Lesovic Stanojevic
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.