VOZAČI, NEMA ŠALE: Izdato je ozbiljno upozorenje!
Obratite pažnju, Foto: Beta / Dragan Gojić

obratite pažnju

VOZAČI, NEMA ŠALE: Izdato je ozbiljno upozorenje!

Na putevima u planinskim predelima tokom noći treba očekivati snežne padavine i zimske uslove vožnje koje najvljuju metereolozi

Objavljeno:

U Srbiji je večeras uglavnom suvo, sa nižim temperaturama u odnosu na prethodne dane, pa je potreban oprez zbog mogućnosti da ponegde budu klizavi kolovozi, saopštio je AMSS.

Na putevima u planinskim predelima tokom noći treba očekivati snežne padavine i zimske uslove vožnje koje najvljuju metereolozi.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja, dok na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

JP Putevi Srbije savetuju učesnicima u saobraćaju da budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se, prema upozorenju RHMZ, sutra u planinskim delovima očekuje povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 30 cm.

Vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima: Jošanička Banja - Kopaonik i Kopaonik - Rudnica.

Očekuje se i povećan intezitet saobraćaja ka svim zimskim turističkim centrima i apeluje na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise.

Na auto-putu E-75, petlja Beška - petlja Maradik, do 12. januara radovi na rekonstrukciji dilatacije na natputnjaku. U smeru Novi Sad-Beograd, za saobraćaj je zatvorena vozna i zaustavna saobraćajna traka u dužini od 100 metara. Saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.