OVAJ SRPSKI GRAD JE DOŽIVEO PRAVI BEJBI BUM U 2020. GODINI! Ne pamti se KAD se rodilo ovoliko dece! BRAVO!
Ponosne mame sa bebicama, Foto: Svilajnac

NADA U BOLJU BUDUĆNOST

OVAJ SRPSKI GRAD JE DOŽIVEO PRAVI BEJBI BUM U 2020. GODINI! Ne pamti se KAD se rodilo ovoliko dece! BRAVO!

U 2020. godini Svilajnac je postao bogatiji za 76 devojčice i 72 dečaka

Objavljeno:

Svilajnčanima je 2020. godina donela razlog za ponos, jer je na teritoriji ove opštine rođeno 148 beba, što je za skoro 30% više nego u godini pre. Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović kaže da su populaciona politika, koja se vodi deceniju unazad, kao i poboljšanje kvaliteta života građana Svilajnca, doprineli da Svilajnčani proširuju svoje porodice:

„Ponosan sam i srećan da u 2020. godini imamo čime da se pohvalimo i da imamo 30 rođenih beba više nego 2019. godine. Mere koje uspešno sprovodimo pomogle su da nam natalitet bude u porastu, iz budžeta opštine svake godine izdvajamo po 20.000 dinara za prvo i drugo rođeno dete i 30.000 dinara za treće dete. Svaka rođena beba dobija simboličan poklon dobrodošlice - paket sa bebi opremom, a godišnje izdvajamo 2,5 miliona dinara za finansiranje 5 vantelesnih oplodnji za parove koji nemaju više prava na državni besplatni program“ – ističe Milanović i otkriva šta je još uticalo na porast nataliteta u ovoj opštini:

„Najvažnija stvar je stvoriti uslove i sadržaje za život koji će privući mlade ljude da ostanu u svom gradu i tu osnuju porodice. Kroz programe zapošljavanja, stručnog usavršavanja i jačanjem privrede, podižemo standard građana, a sve je to preduslov i za osnivanje porodice i porast nataliteta. Zatim, otvorili smo i Centar za brigu o porodici, koji kroz niz programa pruža besplatnu podršku porodicama, otvorili smo i besplatne vrtiće u 12 sela, a konstantno radimo i na razvoju kulture, sporta, infrastrukture...“ – otkriva Milanović .

U 2020. godini Svilajnac je postao bogatiji za 76 devojčice i 72 dečaka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.