MILOMIR MARIĆ ZAVRŠIO KARIJERU! GOTOVO JE, POSTAO JE PENZIONER! Evo čime će se baviti u budućnosti!
Pisao je tekstove za brojne jugoslovenske listove, Foto: Printscreen / Youtube

ĆAO, ZDRAVO

MILOMIR MARIĆ ZAVRŠIO KARIJERU! GOTOVO JE, POSTAO JE PENZIONER! Evo čime će se baviti u budućnosti!

Knjiga “Deca komunizma“ koju je objavio 1987. godine izazvala je veliku buru u jugoslovenskoj javnosti

Objavljeno:

Istaknuti srpski novinar Milomir Marić na Badnji dan postaje i zvanično penzioner. Nakon višegodišnje briljantne novinarske karijere, Marić će postati korisnik PIO fonda.

Uprkos zvaničnom penzionisanju, Marić će nastaviti svoj posao kao urednik televizije “Happy“ na kojoj vodi i svoju kultnu emisiju “Ćirilica“ pa će tako pored penzije nastaviti da zarađuje i platu na telviziji čije je više godina zaštitno lice.

Kolega Marić će sada kao penzioner moći da se pridruži i šahovskim “obračunima” na Kalemegdanu.

Novinarsku karijeru je započeo još kao student Fakulteta političkih nauka u Beogradu. Pisao je tekstove za brojne jugoslovenske listove, a 90-ih godina 20. veka postao je glavni i odgovorni urednik lista “Duga“.

Postao je prepoznatljiv po intervjuima sa političkim disidentima, bivšim komunističkim funkcionerima, kriminalcima, te ljudima čiji je rad u nekom momentu bio naširoko hvaljen ali i kritikovan i zabranjivan. U periodu od 2001. do 2006. godine bio je glavni i odgovorni urednik televizije “BK“. Od 2008. godine je glavni i odgovorni urednik na televiziji “Happy“. Dugi niz godina na ovoj televiziji uređuje i vodi emisije “Ćirilica“ i “Goli život“, te jutarnji program „Dobro jutro, Srbijo“.

Knjiga “Deca komunizma“ koju je objavio 1987. godine izazvala je veliku buru u jugoslovenskoj javnosti. Knjiga se sastoji iz ispovesti bivših komunističkih funkcionera, arhivske građe, dokumenata koji nisu bili dostupni svima i slično. S obzirom na uspeh knjige dobio je poziv da o njoj govori na prestižnim univerzitetima “Harvard“, “Prinston“, “Jejl“ i drugima. Obišao je Sjedinjene Američke Države (SAD) gde je razgovarao sa bivšim direktorima obaveštajne agencije CIA i drugim čuvenim Amerikancima. Drugi deo knjige objavio je 2014. godine u izdanju kuće „Laguna“ pod naslovom “Deca komunizma: Ljudi novog doba“. Marić je više od dvadeset godina u vezi s novinarkom i spisateljicom Vesnom Radusinović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.