POČELO JE: U KCV u Novom Sadu počela vakcinacija medicinskog osoblja
Vakcinacija / Ilustracija, Foto: Profimedia

OD DANAS

POČELO JE: U KCV u Novom Sadu počela vakcinacija medicinskog osoblja

Među prvima vakcinu su primili direktorka KCV-a dr Edita Stokić i anesteziolog asistent dr sci. med. Vladimir Dolinaj koordinator COVID jedinice intenzivnog lečenja KCV

Objavljeno:

U Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu danas je počela vakcinacija medicinskog osoblja koje je uključeno u sistem lečenja protiv oboljenja izazvanog virusom COVID-19.

Kako kažu u KCV, u narednim danima Fajzer vakcinom će biti vakcinisano 500 lekara, medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara koji rade u jedinicama intenzivne terapije, prijemo trijažnim ambulantama i kovid centrima KCV.

Među prvima vakcinu su primili direktorka KCV-a dr Edita Stokić i anesteziolog asistent dr sci. med. Vladimir Dolinaj koordinator COVID jedinice intenzivnog lečenja KCV.

- Kako je vakcinacija pored prirodnog prokužavanja jedini način sprečavanja daljeg širenja COVID – 19 apelujem na naše građane da se, čim se steknu uslovi, podvrgnu vakcinaciji – poručio je dr Dolinaj.

Član Gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić vakcinisan je danas na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCV gde je zaposlen kao lekar specijalist a vakcinu je primio i upravnik te klinike doc. dr Đorđe Ilić.

- Ovo je veoma važan trenutak za zdravstvene radnike, ali i za sve građane uopšte. Veoma sam ponosan na našu državu i na naše zdravstvene radnike koji ulažu ogromne napore kako bi se izborili sa ovim virusom i sačuvali ljudske živote. Ja svojim primerom želim da ukažem na to da je vakcina potpuno bezbedna i da predstavlja izlaz iz teške situacije sa kojom se već dugo suočavamo - izjavio je dr Stajić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.