POTRESNA ČITULJA OSVANULA U SRPSKIM NOVINAMA! Među potpisnicima i doktorka Marija Zdravković
Screenshot, Foto: Printscreen

potresno

POTRESNA ČITULJA OSVANULA U SRPSKIM NOVINAMA! Među potpisnicima i doktorka Marija Zdravković

Medicinski tehničar, Marko Bjelica (41), koji je radio u crvenoj zoni KBC "Bežanijska kosa" i lečio obolele od korone, preminuo je nakon višednevne borbe sa ovim opakim virusom

Objavljeno: 05.01.2021. 13:41h

Bjelica je lečio obolele tokom protekle godine, bio je jedan od heroja u ovoj bolnici, ali na kraju se i sam zarazio.

- On je bio i radnik, ali i čovek za primer. Uložio je ogroman napor u lečenje obolelih, ali i u pomaganju svim kolegama koji su radili sa njim. Nažalost, nije izdržao, lečio se dugo i na intenzivnoj nezi i nije se izborio - rekao je za "Blic" njegov kolega, doktor iz crvene zone, Slobodan Klašnja.

Nikome se nije zamerio

Kako doktor navodi, Marka su svi voleli "200 posto", nikome se nikada nije zamerio i siguran je da za njega svi imaju samo reči hvale.

1 / 1 Foto: Printscreen

- Ne govorim ovo što je on bio ujedno i moj prijatelj i što je preminuo, ali stvarno je bio izuzetan čovek. Svi mnogo žalimo za njim - rekao je doktor Klašnja.

Njegove kolege iz bolnice objavile su umrlicu sa propratnim tekstom u čast heroja Marka Bjelice.

Svetao primer kolegijalnosti

- Bila je priviledija poznavati te i raditi sa tobom. Bio si svetao primer kolegijalnosti i prijateljstva. Tvoja požrtvovanost, humanost i posvećenost struci i pacijentima zauvek će nam davati snagu da istrajemo na svom putu - navedeno je u umrlici gde je potpisan kompletan kolektiv bolnice.

Kako je još napisano u pozdravi Marku Bjelici, u njegov večni spomen u KBC "Bežanijska kosa" biće osnovan fond za edukaciju medicinskih sestara i tehničara.

(Espreso.rs/Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media