KOMUNALCI IMALI PUNE RUKE POSLA PRETHODNA 2 DANA! Ugostitelji sami padali, kazne skoro 4 MILIONA dinara!
Najviše kazni na Zlatiboru, Novom Sadu i u Beogradu, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

skup doček

KOMUNALCI IMALI PUNE RUKE POSLA PRETHODNA 2 DANA! Ugostitelji sami padali, kazne skoro 4 MILIONA dinara!

U novogodišnjoj noći sanitarni inspektori napisali su mandatne kazne u vrednosti od ukupno 2.160.000 dinara zbog nepoštovanja protivepidemioloških mera

Objavljeno:

Inspektori i komunalni policajaci u prethodna dva dana kontrolisali su u više od 10.000 ugostiteljskih objekata i hotela da li se i koliko poštuju protivepidemiološke mere, a sanitarni inspektori izdali su ukupno 72 prekršajna naloga, ispraznili i zatvorili 24 objekta i napisali mandatne kazne u ukupnoj vrednosti od 3.895.000 dinara.

Pomoćnik ministra za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja Goran Stamenković ističe da su republički i pokrajinski sanitarni inspektori uz asistenciju policajaca su u četvrtak i petak ulazili u ukupno 2.416 ugostiteljskih objekata i hotela, a posebnu pažnju su obratili na lokale na planinama: Zlatiboru, Kopaoniku i Staroj planini.

- Nažalost, bilo je i preduzetnika i vlasnika objekata koji nisu poštovali protivepidemiološke mere. Tako su sanitarni inspektori izdali u prethodna dva dana ukupno 72 prekršajna naloga i napisali mandatne kazne u vrednosti od ukupno 3.895.000 dinara – naglašava Stamenković.

Kako kaže, u novogodišnjoj noći sanitarni inspektori napisali su mandatne kazne u vrednosti od ukupno 2.160.000 dinara zbog nepoštovanja protivepidemioloških mera.

- Ispraznili su 13 objekata i zabranili im rad. Uglavnom su ti objekti bili prepuni, dakle nije se poštovalo ograničenje broja gostiju ni distanca. Pored toga, nije se poštovalo ni radno vreme, a bilo je i lokala u kojima zaposleni nisu nosili maske – objašnjava Stamenković.

Nova godina
foto: Zorana Jevtić

Zbog nepoštovanja mera zatvarani su objekti širom Srbije

- Zabranjen je rad lokalima na Zlatiboru, Vlajevu, Zemunu, Novom Sadu, Somboru, Svilajncu, Novom Pazaru, Beogradu i Smederevskoj Palanci. Za pravno lice pisane su kazne od 300.000 dinara, a za preduzetnike 150.000 dinara – apostrofira Stamenković.

Nažalost, i prvog dana 2021. godine bilo je neodgovornih ugostitelja.

- I u petak su zatvoreni objekti na Zlatiboru, zatim u Novom Sadu, Kragujevcu, Mladenovcu, Čačku, Ivanjici i na Kopaoniku gde je zabranjen rad jednom internom restoranu u okviru hotela – podvlači Stamenković.

Najviše kazni na Zlatiboru, Novom Sadu i u Beogradu

Kako kaže, ekipe sanitarne inspekcije patrolirale su u prethodna dva dana po ugostiteljskim objektima od 16 sati do tri sata iza ponoći.

- Bilo je nezadovoljstva ugostitelja i gostiju prilikom intervencija sanitarne inspekcije, ali zahvaljujući policiji nije bilo većih incidenata – ističe naš sagovornik.

Najviše neodgovornih ugostitelja u prethodna dva dana bilo je na planinama i u većim gradovima.

- Zatvoreno je pet ugostiteljskih objekata na Zlatiboru, jedan na Kopaoniku, četiri u Novom Sadu i četiri u Beogradu od kojih jedan u Zemunu i jedan u Mladenovcu – zaključuje Stamenković i dodaje da su prekršaji zabeleženi u restoranima, kafanama i klubovima, kafićima i hotelima.

Pored sanitarnih inspektora u prethodna dva dana ugostiteljske objekte kontrolisali su i komunalni policijaci odnosno i druge vrste inspekcijskih službi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.