PREUZIMAMO KONTROLU NAD VIRUSOM: Doktorka Šuljagić ima važnu poruku, sanjala je ovaj trenutak
Printscreen/ Vesna Šuljagić, Foto: Printscreen/youtube

konačno

PREUZIMAMO KONTROLU NAD VIRUSOM: Doktorka Šuljagić ima važnu poruku, sanjala je ovaj trenutak

Profesorka i epidemiolog smatra da na vakcinu treba da gledamo kao na slobodu

Objavljeno:

Profesorka Vesna Šuljagić, epidemiolog i načelnica Odeljenja za prevenciju i kontrolu bolničkih infekcija Vojnomedicinske akademije zalaže se za što masovniju vakcinaciju stanovništva, jer se tako, kako kaže, virus stavlja pod kontrolu.

Profesorka Šuljgić, koja je pre deset dana primila prvu dozu „Fajzerove” i „Bintekov vakcine” kaže da se dobro oseća i da je srećna i zadovoljna.

- Sanjala sam dan kad će stići vakcina. Mi na fakultetu učimo decu da je onaj momenat kad dobijemo vakcinu njajvažaniji. Virus je do sad kontrolisao nas, a sad mi preuzimao kontrolu nad njim, pod uslovom da ispounimo sve protokole - rekla je gostujući na RTS-u.

Prema njenim rečima, ona uprkos vakcini neće skidati masku ni posle druge doze, sve dok se ne dođe do kolektivnog imuniteta.

- Ja sam strogi “infection control”. Birnem o pacijentima i u bolnici tako da smo u obavezi d poštujemo mere, Moja poruka je vakcinisati se što više - navodi načelnica Odeljenja za prevenciju i kontrolu bolničkih infekcija Vojnomedicinske akademije.

Ona ne očekuje neželjene efekte vackine.

- Treba misliti o slobodi nakon vakcinacije, Kad se dovoljno zaštitimo, to znači da će moći da se viđamo s najmilijima, da putujemo, da lečimo sve pacijenete, ne samo one od kovida.

Profesorka Šuljgić kaže da u početku pandemije imala strah od nepozntog, ali da se danas, kad je upoznala virus plaši njegovih posledica.

- Videli smo da nije naivan, oni koji su pobedili zavšravaju na klinikama za neurologiju, pulmologiju, ovaj virus narušava opšte stanje i zato moramo da se orijentišemo na prevenciju koja će nam pomoći da u drugom delu godine budemo optimističniji - dodaje dr Šuljagić.

Komentraišući trentuno bolje brojke kad je reč o novozaraženima, profesorka ponavlja da nema opuštanja, i da se zbog komplikacija mora održavati pozornost.

Moja poruka je, vakcinišite se čim budete mogli, to je svetlo na kraju tunela, bez straha, godinu dana je dugo i ovo je pobeda nauke, zaključila je profesorka Šuljagić.

(Espreso.co.rs/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.