EPISKOP BAČKI: Homose*sualno ponašanje je neprihvatiljivo!
O Homoseksualnosti, Foto: printscreen

episkop irinej

EPISKOP BAČKI: Homose*sualno ponašanje je neprihvatiljivo!

Episkop bački Irinej izjavio je da je homoseksualno ponašanje neprihvatiljivo i da Zakon o priznavaju istopolnih partnerstava, koji je najavila ministarka za ljudska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, nije njena ideja, već ideja iz Brisela.

Objavljeno: 01.01.2021. 21:38h

- Naš stav je sledeći: čovek je od Boga stvoren kao muž i žena, kao bračna zajednica, kao porodica, a ne kao "dvojica tata" ili "dve mame". Po ovoj stvari isto je učenje Biblije i Кorana. Homoseksualno ponašanje je neprihvatljivo i za Jevreje, i za hrišćane, i za muslimane, ali sadašnje vreme i davno prošlo vreme nisu isto vreme, tako da danas niko i nigde u kulturnom svetu ne kamenuje homoseksualce - rekao je episkop Irinej.

Kako je naveo, "mi se danas ne mešamo ni u čiji lični izbor i privatni život niti želimo da ikome budu uskraćena prava i sloboda volje, ali ne prihvatamo nametanje homoseksualnosti odraslima i deci kao ravnopravne "orijentacije" i medijsko, dirigovano davanje prednosti toj "orijentaciji" nad većinskom, po meni prirodnom i samorazumljivom".

- Došlo se do toga da je gej-parada postala jedan od glavnih preduslova za članstvo u Evropskoj Uniji. Uveren sam da ni inicijativa gospodje Gordane Čomić nije njena ideja već briselska - i ina - direktiva. Ako je to, kao i priznanje Кosova i Metohije za posebnu državu, uslov ili ultimatum, hvala im na svemu – i na "otvaranju poglavlja", i na "imajućem biti" članstvu, i na obećanim ekonomskim 'benefitima' (što bismo mi starinski, prevazidjeni, neresetovani Srbi kazali - prednostima ili dobitkom), i na obećanim "zjapećim visinama svetle budućnosti" (Aleksandar Zinovjev), i na svemu ostalom i još ponečem - rekao je episkop Irinej, koji je i portparol Srpske pravoslavne crkve.

- Neka živi kako ko hoće i neka radi šta ko hoće, ali brak i "istopolna zajednica" nisu isto. Jedna stvar je priznavati slobodu i prava članovima i članicama takvih zajednica, sasvim druga je proglasiti ih za ekvivalent braku, a treća - besomučno ih propagirati. Uostalom, neka naša država organizuje referendum o ovom pitanju - rekao je episkop bački Irinej.

Bonus video:

(Espreso.rs/blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media