DIVNA VEST: Prve bebe u Nišu od grada dobile po 100.000 dinara!
U 2020 rođeno nešto više od 130 beba, Foto: Print Screen Youtube

LEPO!

DIVNA VEST: Prve bebe u Nišu od grada dobile po 100.000 dinara!

Majke prvorodjenih beba su danas obišli čelnici grada Niša...

Objavljeno: 01.01.2021. 14:07h
  • 10

Prva beba rodjena u Nišu ove godine je dečak kojeg je rodila Danica Mihajlović, rečeno je danas na Ginekološko-akušerskoj klinici. Dečak je rodjen jutros u 5,20 časova, sa nešto manje od 3 kilograma. Dva sata kasnije rodjena je još jedna beba, devojčica Vera, koju je rodila Jelena Stanković.

Majke prvorodjenih beba su danas obišli gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, direktor Kliničkog centra Niš Zoran Perišić i direktor Ginekološko-akušerske klinike Dejan Mitić.

Sotirovski je u ime grada uručila majkama poklone i 100.000 dinara. Ona je tom prilikom izjavila da će zadatak grada u narednom periodu biti stvaranje što boljih uslova za povećanje nataliteta.

"Otvorićemo nova radna mesta za roditelje, graditi nove vrtiće da više ne bude liste čekanja i za to su opredeljena sredstva u budžetu", dodale je Sotirovski.

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Perišić je dodao da će Ginekološko-akušerska klinika biti apsolutni prioritet uprave Kliničkog centra.

"Uslovi u kojima bebe dolaze na svet nisu zadovoljavajući i smatram svojom obavezom da renoviranje i opremanje GAK-a bude jedan od najvažnijih zadataka u ovoj godini", kazao je Perišić.

Direktor GAK-a Dejan Mitić kazao je da se broj novorodjenih beba iz godine u godinu smanjuje, ali da Centar za vantelesnu oplodnju za sada uspešno radi.

"U toku prošle godine rodjeno je nešto više od 130 beba koje su iz programa Centra za vantelesnu oplodnju što u ukupnom broju rodjenih beba čini 3,98 posto", istakao je Mitić.

Prema njegovim rečima, da bi Centar još bolje radio potrebno je da se oprema obnovi i da se uključe novi kadrovi.

(Espreso.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media