EPISKOP IRINEJ VAN SEBE, HOMOSEKSUALNO PONAŠANJE JE NEPRIHVATLJIVO: Imao je samo 1 poruku za Gordanu Čomić!
Gordana Čomić, Foto: Twitter printscreen

stav

EPISKOP IRINEJ VAN SEBE, HOMOSEKSUALNO PONAŠANJE JE NEPRIHVATLJIVO: Imao je samo 1 poruku za Gordanu Čomić!

"Neka živi kako ko hoće i neka radi šta ko hoće, ali brak i 'istopolna zajednica' nisu isto, rekao je

Objavljeno:

Episkop bački Irinej izjavio je da je homoseksualno ponašanje neprihvatiljivo i da Zakon o priznavaju istopolnih partnerstava, koji je najavila ministarka za ljudska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, nije njena ideja već ideja iz Brisela.

"Naš stav je sledeći: čovek je od Boga stvoren kao muž i žena, kao bračna zajednica, kao porodica, a ne kao 'dvojica tata' ili 'dve mame'. Po ovoj stvari isto je učenje Biblije i Кorana. Homoseksualno ponašanje je neprihvatljivo i za Jevreje, i za hrišćane, i za muslimane, ali sadašnje vreme i davno prošlo vreme nisu isto vreme, tako da danas niko i nigde u kulturnom svetu ne kamenuje homoseksualce", rekao je episkop Irinej.

Kako je naveo, "mi se danas ne mešamo ni u čiji lični izbor i privatni život niti želimo da ikome budu uskraćena prava i sloboda volje, ali ne prihvatamo nametanje homoseksualnosti odraslima i deci kao ravnopravne 'orijentacije' i medijsko, dirigovano davanje prednosti toj 'orijentaciji' nad većinskom, po meni prirodnom i samorazumljivom".

"Došlo se do toga da je gej-parada postala jedan od glavnih preduslova za članstvo u Evropskoj Uniji. Uveren sam da ni inicijativa gospodje Gordane Čomić nije njena ideja već briselska – i ina – direktiva. Ako je to, kao i priznanje Кosova i Metohije za posebnu državu, uslov ili ultimatum, hvala im na svemu – i na 'otvaranju poglavljâ', i na 'imajućem biti' članstvu, i na obećanim ekonomskim 'benefitima' (što bismo mi starinski, prevazidjeni, neresetovani Srbi kazali – prednostima ili dobitkom), i na obećanim 'zjapećim visinama svetle budućnosti' (Aleksandar Zinovjev), i na svemu ostalom i još ponečem", rekao je episkop Irinej, koji je i portparol Srpske pravoslavne crkve.

"Neka živi kako ko hoće i neka radi šta ko hoće, ali brak i 'istopolna zajednica' nisu isto. Jedna stvar je priznavati slobodu i prava članovima i članicama takvih zajednica, sasvim druga je proglasiti ih za ekvivalent braku, a treća – besomučno ih propagirati. Uostalom, neka naša država organizuje referendum o ovom pitanju", rekao je episkop bački Irinej.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.