NE SMEMO IH ZABORAVITI JER SU ONI NAŠI HEROJI: Trka sećanja od 108 kilometara za njih 108! (FOTO) (VIDEO)
Maraton sećanja na heroje Košara, Foto: Printskrin facebook/Heroji sa Košara

ZA JUNAKE SA KOŠARA

NE SMEMO IH ZABORAVITI JER SU ONI NAŠI HEROJI: Trka sećanja od 108 kilometara za njih 108! (FOTO) (VIDEO)

Trka je organizovana putem Fejsbuk stranice "Heroji Košara", koja je počela u 3.00 časa i trajala 11 časova, a učestvovalo je 12 trkača, uz pratnju tri vozila i medicinske ekipe

Objavljeno:

Maraton sećanja na heroje Košara održan je nedavno od Novog Beograda do banatskog mesta Debeljača, u dužini od 108 kilometara, po jedan kilometar za svakog od 108 heroja, koji su dali živote tokom NATO agresije, saopštio je "Srpski centar za inovativni i održivi razvoj-Krin 1111".

Trka je organizovana putem Fejsbuk stranice "Heroji Košara", koja je počela u 3.00 časa i trajala 11 časova, a učestvovalo je 12 trkača, uz pratnju tri vozila i medicinske ekipe.

Simbolično je počela na Bulevaru Heroja sa Košara na Novom Beogradu, a završena u 14.00 časova u banatskom mestu Debeljača, kod spomenika heroju Košara Tiboru Cerni, gđe su organizatori i učesnici položili venac na spomenik.

Данас смо заједно са нашим пријатељима са странице организовали МАРАТОН ХЕРОЈА, у коме је претрчана траса од 108...

Posted by Хероји Кошара on Недеља, 13. децембар 2020.

- Srbija se 1999. godine branila na Košarama. Nekoliko stotina naših mladića zaustavilo je neprijatelja koji je bio višestruko nadmoćniji u ljudstvu, naoružanju, artiljerijskoj i avijacijskoj podršci. Kao što grčka istorija pamti Leonidinih trista Spartanaca u Termopilskom klancu, tako i mi treba da pamtimo naše heroje sa Košara - rekao je tada učesnik trke Stefan Ilić.

Kako navode sa Fejsbuk stranice "Heroji Košara", trku su organizovali da bi još jednom podsetili na pakao kroz koji su prošli golobradi mladići braneći pravo srpskog naroda na slobodu.

- Nikada ne smemo da zaboravimo heroje Košara, ne samo one koji su tamo položili svoje živote, nego i veterane koji su prošli kroz golgotu Košara. Trebalo bi da svi uradimo koliko možemo da se poboljša njihov status i da država sistemski brine o njima i njihovim porodicama - zaključili su organizatori.

Fejsbuk stranica "Heroji Košara" okuplja 50.000 poštovalaca heroja sa Košara na kojoj se mogu videti autentične priče i fotografije iz ratnih dešavanja na Kosovu i Metohiji.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.