Euleks otpušta Srbe na Kosovu jer ne znaju albanski?!
Foto: AP

Džabe im engleski i srpski

Euleks otpušta Srbe na Kosovu jer ne znaju albanski?!

Skoro je sigurno da nijedan kosovski Srbin od novembra više neće raditi u sedištu operacije Euleksa u Prištini zbog nepoznavanja albanskog jezika
Objavljeno:

Iako znaju srpski i engleski jezik, Srbi su diskriminisani i otpušteni iz Euleksa jer, kako tvrdi, ne razumeju ili ne govore tečno albanski.

Nakon što su saznali za tu odluku, zaposleni koji su njome pogođeni podneli su predstavku šefu misije Euleksa i relevatnim predstavništvima, iznoseći veoma snažne argumente protiv i ukazavši na posledice koje će prouzrokovati, navodi se u saopštenju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Od šefa misije Euleksa, kako navodi Rajter su tražili da preispita tu odluku, ali je on, kako se navodi, samo "potvrdio diskriminaciju". Od šefa misije Euleksa da se spor reši arbitražom, kao što je, kako se tvrdi, predviđeno njihovim ugovorima, on je odgovorio da odluke i radnje te misije ne mogu da osporavaju njeni kosovski zaposleni. - Šef misije Euleksa uskratio im je njihovo ugovorno pravo na arbitražu na taj način tvrdeći da su on i misija Euleksa iznad, a ne da podležu zakonima i kosovskom ustavu - navodi se u saopštenju.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.