LEPOTICA KOJA SANJA BOING 747: Srpkinja je jedna od najlepših pilotkinja sveta (FOTO)
Foto: Privatna arhiva/Stefani Gavrilović

sanja o visinama

LEPOTICA KOJA SANJA BOING 747: Srpkinja je jedna od najlepših pilotkinja sveta (FOTO)

- Onog momenta kad sam poletela prvi put, znala sam da time želim da se bavim. Taj osećaj nikad u životu neću zaboraviti, jer je ujedno i ključni momenat kada sam odlučivala kojom ću se profesijom baviti - priča Stefani Gavrilović
Objavljeno: 13:32h

Beograđanka Stefani Gavrilović (25) devojka je koja svojom lepotom pleni gde god se pojavi i zbog koje se može naći na naslovnim stranama mnogih svetskih modnih časopisa. Umesto poziranja, izabrala je odgovoran, pomalo i opasan posao. Bavi se pilotiranjem!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

San joj je da jednog dana sedne na mesto pilota u "boingu 747", a kako je ispričala za portal Espreso, svim silama se trudi, i veruje da će jednog dana uspeti u tome.

Vesla da bi skupio pomoć za decu! Kajakaš ima najveće srce na Jadranu!

foto: Privatna arhiva/Stefani Gavrilović

Odmah se nameće pitanje otkud ljubav prema avionima, pilotiranju i profesiji u kojoj nema mnogo žena pilota?

Pre nego što sam napravila svoj prvi let u jedrilici, nikad nisam maštala da se bavim tim poslom, jer nisam imala kontakta sa avijacijom, ali onog momenta kad sam poletela prvi put, znala sam da time želim da se bavim. Taj osećaj nikad u životu neću zaboraviti. On je ujedno i ključni momenat kada sam odlučivala čime ću se u životu baviti, a i nastao je isključivo iz ljubavi, što je i najbitnije vezano za ovaj posao, bez obzira što u njemu preovladava muška populacija. Avion svakako ne prepoznaje kog ste pola.

foto: Privatna arhiva/Stefani Gavrilović

Kada je to bilo, koliko si godina imala?

Prvi put sam sela u jedrilicu kada sam imala 19 godina.

Kako su roditelji reagovali kada si im rekla: "E, sada idem da upišem školu za pilote". Jesu li te podržali?

U početku su bili šokirani mojim izborom pa je bilo potrebno vreme da ih uputim kako sve to zapravo izgleda. U mojoj porodici niko se ne bavi pilotiranjem, što je za njih bilo čudno kada sam im saopštila moju želju, a ujedno i odluku. Ali naravno, podržali su me i bez njih ne bih stigla dovde gde se nalazim. Oni su mi najveća podrška u svakom smislu i njima sve dugujem.

foto: Privatna arhiva/Stefani Gavrilović

Da li postoje neki posebni kriterijumi koji se moraju ispuniti da bi se upisala pilotska škola?

Naravno da postoje.Pre svega potrebno je uraditi lekarski pregled u ovlašćenom medicinskom centru. Što je ujedno i najbitnije. Kasnije, postoje određeni kriterijumi pri upisu u školu, kao što su godine starosti, poznavanje engleskog jezika, matematike, fizike itd.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.