OVAJ MAKEDONAC JE KAMIONDŽIJA I UPRAVO JE SPOJIO LJUDE 3 ZEMLJE: Kapa dole za ovo što je uradio za našu decu
Makedonac, Vase Gurevi, Foto: Facebook/Srbija velikog srca

HUMANO

OVAJ MAKEDONAC JE KAMIONDŽIJA I UPRAVO JE SPOJIO LJUDE 3 ZEMLJE: Kapa dole za ovo što je uradio za našu decu

Neka kruži dobro među nama, neka se deca leče i rastu u velike ljude, i neka nam svaki čovek i njegovo zdravlje budu razlog da se dajemo

Objavljeno:

Makedonac velikog srca, Vase Gurevi, otac dvoje dece i vozač kamiona, pokazao se kao veliki čovek, jer je učinio jedan podvig koji bi trebalo sve nas da osvesti.

Invalidska kolica za dvoje male dece iz Srbije sa dijagnozom cerebralne paralize, Vanju i Romana, dovezao je od Zagreba do Beograda iako to nije bio put kojim je trebalo da ide.

Makedonac1
foto: Facebook/Srbija velikog srca

Vase Gurevi se javio nakon manje od sat vremena i ponudio da reši problem prevoza kolica. Grupa divnih ljudi iz Rijeke, Splita, Karlovca i Zagreba je obezbedila invalidska kolica za dvojicu dečaka starih 2 i 4 godine, ali nisu uspeli da ih pošalju za Srbiju.

Nakon što je Saša Pavlić (Hrvatska) kolica iz Rijeke juče odvezao u Zagreb, Gurevi ih je dovezao u Beograd i noćas predao mami malog Vanje.

Ovaj gest, podvig, okupio je i spojio ljude iz tri države. Bez suvišnih pitanja, bez ikakvih uslova, samo sa najboljom voljom da pomognemo onima kojima je to bilo potrebno, svi smo najiskrenije dali sve od sebe da se to i dogodi. Slučajno, ili uopšte ne, i Vanjin tata vozi kamion i sada je na putu.

Makedonac2
foto: Facebook/Srbija velikog srca

Neka ovo bude podsetnik svima nama da nismo sami, da nismo ni bolji ni gori od drugih, i da samo zajedno možemo sve. Ako se ovako budemo ponašali, dobro će se dešavati i bićemo primer sopstvenoj deci šta biti čovek podrazumeva.

A da bismo bili nekome primer, moramo da budemo tu.

Neka kruži dobro među nama, neka se deca leče i rastu u velike ljude, i neka nam svaki čovek i njegovo zdravlje budu razlog da se dajemo. Jedino tako nećemo gubiti.

Ovo je priča koju treba da ispričate onima do kojih vam je stalo.

Vase, sreken pat!

(Espreso.co.rs/Fejsbuk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.