TRAGIČNO, KORONA ODNELA JOŠ JEDNOG SRPSKOG LEKARA: Milorad izgubio bitku sa opakom bolešću!
Doktor Milorad, Foto: printscreen

i on

TRAGIČNO, KORONA ODNELA JOŠ JEDNOG SRPSKOG LEKARA: Milorad izgubio bitku sa opakom bolešću!

Korona ne bira

Objavljeno:

Načelnik Preoperativne pripreme Klinike za kardiologiju Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje prof. dr Milorad D. Borzanović preminuo je danas od posledica Kovida 19, u 60. godini.

Ova informacija je izazvala brojne reakcije njegovih studenata i kolega na društvenim mrežema, koji ne mogu da veruju da je i on žrtva opake korone, ali i mnogobrojnih Srba iz Prizrena, gde je dotor Borzanović rođen i završio osnovnu i srednju školu.

Miško je preminuo danas od Covida. Imao je suprugu i dvoje dece.Svima je pomagao i bio poštovan kaostručnjak i čovek.

Voleo je da se druži i okuplja svoje drugare. Imao je šarmerski smisao za humor. Uživao je u podsećanju na pesme i muziku svog detinjstva i mladosti.

Svesno je zadržao i često koristio dikciju i arhaizme svog Prizrena, kao pravi sin Nate i Dušana Borzanovića. Dovoljno, suze mi ne daju dalje – jedna je od reakcija na preranu smrt uglednog srpskog kardiologa.

Borzanović je bio profesor Interne medicine na Medicinskim fakultetima u Beograu i Prištini, odnosno Kosovoskoj Mitrovici, a u stručnim i naučnim časopisima objavio je više od 200 radova iz oblasti kardiologije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.