GOJKOVIĆ OBJAVIO NAJNOVIJE INFORMACIJE O FAJZEROVOJ VAKCINI U SRBIJI: Posle još jedne PROVERE počinje VAKCINACIJA!
Zoran Gojković, Foto: Printscreen/Youtube/Tanjug

PROTIV KORONE

GOJKOVIĆ OBJAVIO NAJNOVIJE INFORMACIJE O FAJZEROVOJ VAKCINI U SRBIJI: Posle još jedne PROVERE počinje VAKCINACIJA!

''Ostalo je da se proveri da li je prva serija, koja će stići, u skladu sa dokumentacijom koju je 'Fajzer' prosledio'', rekao je Gojković

Objavljeno: 13:38h

Vojvođanski sekrertar za zdravstvo i član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 Zoran Gojković izjavio je danas da će do kraja godine u Srbiju stići prvi kontignet ''Fajzerovih'' vakcina čiji je uvoz, kako je naveo, Agencija za lekove i medicnska sredstva Srbije odobrila u skladu s domaćim zakonskim regulativama.

Gojković je za TV Pink rekao da je Agencija pre dva dana izdala dozvolu za uvoz ''Fajzerove'' vakcine koja, kaže, ispunjava sve propisane standarde što se tiče bezbednosti i aplikacije.

''Ostalo je da se proveri da li je prva serija, koja će stići, u skladu sa dokumentacijom koju je 'Fajzer' prosledio'', rekao je Gojković.

Nakon toga, kako kaže, počeće se sa vakcinacijom, a prioritet imaju korisnici domova za stare.

''Idemo sa praksom koja je započeta u svetu da oni koji su najugroženiji i koji mogu imati najteže komplikacije od zaraze, prvi prime vakcinu. Tako su započeli vakcinaciju i u Engleskoj i SAD'', rekao je Gojković.

Komentarišući gužve na graničnim prelazima na ulazu u Srbiju, on je rekao da nisu u pitanju samo srpski građani već da se radi o tranzitu putnika kroz Srbiju koji je pojačan tokom vikenda.

''Kontrolisaće se samo oni koji nisu tranzitni, oni koji dolaze u Srbiju. Imamo tačnu evidenciju ko ulazi i izlazi iz zemlje'', naveo je Gojković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.