MLADI VIOLINISTA DRŽAĆE KONCERT, SAV NOVAC IDE BEBI OLIVERU! U publici neće biti ljudi, već ONI
Rođendanski koncert #zaOliverovzivot, Foto: Promo

SJAJNO

MLADI VIOLINISTA DRŽAĆE KONCERT, SAV NOVAC IDE BEBI OLIVERU! U publici neće biti ljudi, već ONI

Za Oliverov život bez bolesti! Budimo humani!

Objavljeno:

U četvrtak, 17. decembra, na Oliverov rođendan, mladi violinista Uroš Adamović održaće humanitarni onlajn koncert. Koncert će biti emitovan na YouTube kanalu Muzičke omladine- Kragujevac, a kako zbog propisanih epidemioloških mera u sali nije moguće prisustvo publike, na njihovom mestu će se naći plišani medvedići. Ideja je da plišani medvedići, koje će donirati institucije i organizacije iz Kragujevca, nakon koncerta budu prodati putem humanitarne licitacije, gde bi oni koji otkupe mede novac uplaćivali direktno na Oliverov račun, otvoren pri organizaciji Budi human, a po izvršenoj uplati, igračke će im stići na kućnu adresu.

Prvobitna ideja je bila da koncert organizujemo za našu malu sugrađanku Minju, ali pošto je novac za nju, na radost svih, uspešno prikupljen, odlučili smo da od koncerta ne odustanemo već da ga organizuejemo za malog Olivera, koji se bori sa istom bolešću.

Ovaj koncert će biti lep rođendanski poklon #zaOliverovzivot, a medvedići, koji će nakon koncerta moći da se otkupe uplatom novca na Oliverov račun, će biti najlepši novogodišnji ili božićni poklon dragoj osobi. Oni će nositi duh ljudske dobrote i humanosti, a sama pomisao vaše drage osobe da ste njihovom kupovinom doprineli da Oliver bude na korak bliže cilju, daje posebnu vrednost tom poklonu.

Uroš Adamović je učenik prestižne Škole za muzičke talente u Ćupriji, u klasi prof. Milice Mladenović, a na koncertu će nastupiti uz klavirsku saradnju Jovane Radovanović, vanrednog profesora Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu, dok će gost koncerta biti jedan od naših najboljih mladih oboista, Marko Marković, student master studija oboe na FILUM-u, u klasi redovnog profesora Borislava Čičovačkog.

Na programu koncerta će se naći neka od najreprezentativnijih i najlepših dela violinske literature, poput I stava Hačaturjanovog Koncerta u d-mollu za violinu i orkestar, Ciganskih melodija Sarasatea, a biće izvedena i dela naše najprominentnije i najizvođenije, prerano preminule kompozitorke, Isidore Žebeljan.

Koncert ćete moći da pratite putem YouTube kanala Muzičke omladine-Kragujevac, u četvrtak, 17. decembra, od 20h.

Više informacija o humanitarnoj akciji možete pronaći na facebook i instagram stranicama @muzicka.omladina.kg.

Pomozimo Oliveru!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 848 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human848 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732419-36

Uplatom na devizni račun: 160600000073285198

IBAN: RS35160600000073285198

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Za Oliverov život bez bolesti! Budimo humani!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.