Napali su RTS zbog dnevnica u Riju, a ovako su oni odgovorili!
Foto: Fonet

stigao odgovor

Napali su RTS zbog dnevnica u Riju, a ovako su oni odgovorili!

Ekipu RTS-a na Olimpijskim igrama u Riju je činilo 37 članova, a svi troškovi vezani za Olimpijske igre iznosili su 1.902.543 evra
Objavljeno: 12:08h

Poslednjih dana dosta se polemiše oko novčanih sredstava koje je javni servis Srbije potrošio zbog prenosa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Naročito se diskutije oko dnevnica za radnike RTS-a čiji je ukupan iznos iznosio 79.243 evra. Naime, beogradska štampa je izračunala da bi za 17 dana, po dnevnicama od 85 evra, za 37 članova - iznos dnevnica trebalo da bude manji za preko 20.000 evra.

Evo koliko je RTS potrošio para na Olimpijskim igrama u Riju! (FOTO)

Zbog toga je RTS odlučio da odgovori svima na ovo pitanje kako ne bi više bilo nedoumica.

foto: Dado Đilas

Njihov odgovor prenosimo vam u celosti:

"Tačno je da su Olimpijske igre trajale 17 dana, ali je jasno da je ekipa RTS-a, kao i ostali zvanični emiteri, morala da bude u Riju ranije, o čemu je javnost obaveštena na ispraćaju naših kolega na OI.

Tada je rečeno da je deo tehničko-produkcionog tima, kao i Slobodan Šarenac, za Brazil otputovali 25. jula, kako bi napravili studio RTS-a u Riju i pripremili prenos svečanog otvaranja. Drugi deo tima je za Rio otputovao 1. avgusta (novinari, komentatori i ostatak produkcije).

Primera radi, kolege iz regiona za Rio su otputovale mnogo ranije od našeg tima.

Ukupan broj dnevnica za celu ekipu bio je 918. Najduži period 25. 7. – 25. 8. za 10 zaposlenih – 315 dnevnica, period od 1. 8. – 25. 8. za 14 zaposlenih – 343 dnevnice, i period od 1. 8. – 21. 8. za 13 zaposlenih – 260 dnevnica. Nije obračunat porez, jer se on obračunava nakon povratka i konačnog obračuna putnih troškova".

Podsetimo, ekipu RTS-a na Olimpijskim igrama u Riju je činilo 37 članova, a svi troškovi vezani za Olimpijske igre iznosili su 1.902.543 evra.

(Espreso.co.rs/ RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.