KORONA SE VRATILA U VRTIĆ U BOGATIĆU! Pored svih preduzetih mera ONI SU SE IPAK ZARAZILI, deca u karantinu!
Vrtić/ilustracija, Foto: Profimedia

korona u vrtiću

KORONA SE VRATILA U VRTIĆ U BOGATIĆU! Pored svih preduzetih mera ONI SU SE IPAK ZARAZILI, deca u karantinu!

Oko 30 dece ne dolazi u vrtić zato što su u kućnom karantinu zbog obolelih članova porodice.

Objavljeno:

Korona virus je posle mesec dana ponovo ušao u vrtić u Bogatiću. Kovid pozitivne su dve vaspitačice u centralnom objektu u ovom mestu i jedna u pripremno-predškolskom programu u Badovincima.

- Nema kovid pozitivne dece, a svakodnevne aktivnosti organizujemo uz poštovanje svih epidemioloških mera. Ustanova neće prekidati rad, a kao i do sada, preduzimaćemo pojačane higijenske mere i nastaviti sa svakodnevnom dezinfekcijom svih prostorija - rekla je Lidija Simeunović, v.d. direktorka PU "Slava Ković".

Nakon što su prošlog meseca registrovana prva dva slučaja infekcije, kada su obolele kuvarica i servirka, vrtić nije radio nedelju dana.

- Posle toga se drastično smanjio broj dece koja svakodnevno dolaze u vrtić. Od 250, ovih dana u proseku u vrtić dolazi svega 80 dece, pa u pojedinim grupama imamo svega po petoro. Roditelji se odgovorno ponašaju i u vrtić decu dovode samo oni koji moraju - kažu u PU "Slava Ković".

Oko 30 dece ne dolazi u vrtić zato što su u kućnom karantinu zbog obolelih članova porodice.

Posle Šapca, Bogatić je najveće žarište infekcije u Mačvanskom okrugu. Juče je zabeleženo čak 68 novoobolelih, što je rekordan broj od početka ovog talasa epidemije.

Milan Damnjanović, komandant štaba za vanredne situacije je naložio rukovodiocima svih javnih ustanova da dnevno podnose izveštaje o merama koje preduzimaju i prijavljuju kršenje mera izolacije.

Naime, kako je Telegraf.rs pisao, uočeno je da veliki broj zaraženih i članova njihovih porodica krši mere izolacije , što je doprinelo pogoršanju epidemiološke situacije u opštini Bogatić i svakodnevnom povećanju broja obolelih.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.