POSLEDICE KORONE DOVODE DO GUBITKA RUKE ILI NOGE, ČAK I SMRTI: Doktor iz CRVENE ZONE otkrio STRAŠNU STVAR!
Kovid bolnice, Foto: Printscreen

CRVENA ZONA

POSLEDICE KORONE DOVODE DO GUBITKA RUKE ILI NOGE, ČAK I SMRTI: Doktor iz CRVENE ZONE otkrio STRAŠNU STVAR!

Hirurg iz KBC "Bežanijska kosa" upozorio - sve više pacijenata sa arterijskim trombozama!

Objavljeno:

Dr Bogdan Crnorak, pomoćnik direktora KBC "Bežanijska kosa", rekao je u Jutarnjem programu RTS-a a su posledice korone veoma ozbiljne i da je primećeno da kod pacijenata izazivaju inače retke, a potencijalno pogubne komplikacije.

Pričalo se o tome kako korona razara pluća, srce, mozak, ali je dr Crnorak ispričao da je u KBC "Bežanijska kosa" već primećen alarmantan broj pacijenata koji ima arterijske tromboze koje se mogu završiti gubitkom ekstremiteta, pa čak i smrću.

"Tek ćemo ih sagledavati, naročito kad su u pitanju pacijenti koji su imali hronična oboljenja pre toga. Mi smo primetili komplikacije koje nisu očekivane, pre svega vaskularne, ishemijske, arterijske tromboze koja su retka i ozbiljna stanja", kazao je dr Crnorak, a potom objasnio šta su ove promene.

"U regularnoj medicini su retkost, a sada uz kovid se dešavaju mnogo češće nego standardno. To je zgrušavanje krvi u arterijama, gde krv zapravo ide i brzo. Može ostaviti trajne posledice, gubitak noge, ruke, ekstremiteta. I glave, veoma često. Imali smo više od 20 trombektomija koje smo radili, što je ogroman broj na ovaj broj pacijenata. Veliki broj operisanih nije prošao dobro, to nažalost moram da kažem, a jedan procenat je dobro podneo operaciju i otišao kući", rekao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.