SVE JE SPREMNO ZA STEFANOVU OPERACIJU: Za danas planirana transplantacija koštane srži, donor će biti ONA!
Stefan Subotić, Foto: Printscreen/facebook

NOVAC JE PRIKUPLJEN

SVE JE SPREMNO ZA STEFANOVU OPERACIJU: Za danas planirana transplantacija koštane srži, donor će biti ONA!

Poslednja terapija koju sam primao je uspela da ubije dve od tri teške mutacije raka. Ostala je jos jedna koju mi upravo leče u Flensburgu u bolnici.

Objavljeno:

Stefan Subotić iz Belegiša koji se nalazi u bolnici u nemačkom gradu Flensburgu i za čije su lečenje u prethodnom periodu prikupljana sredstva pomoći, juče je završio sa zračenjem celog tela i nalazi se u sterilnoj sobi.

U ponedeljak je takođe hospitalizovana njegova majka Vera, koja će biti donor koštane srži, saznaje se od Stefanove porodice. Za danas je planirana transplatacija koštane srži, kako bi ovaj 22 godišnjak dobio bitku sa opakom bolešću - limfoblastičnom leukemijom.

Stefan je do sada prošao kroz tri ciklusa hemioterapije i osam zračenja. Kada je nađen stopostotni donator, sve je bilo spremno za transplantaciju.

Ali poslednjom analizom krvi, utvrđeno je da blasti nisu u potpunosti nestali, i da se bolest vratila agresivnija i jača. Čeka ga težak put ka ozdravljenju, i nada da će dobiti ovu životnu bitku.

Ovaj divni mladić obratio nam se krajem oktobra sa molbom da mu pomognemo:

- Dragi i dobri ljudi, imam 22 godine i umesto da živim život, već četiri duge godine se borim sa akutnom limfoblastnom leukemijom. Lečim se u Nemačkoj (jer u Srbiji za mene nema leka) i to vašim porukama i donacijama. Bolest je veoma uporna i vraća se. Poslednja terapija koju sam primao je uspela da ubije dve od tri teške mutacije raka. Ostala je jos jedna koju mi upravo leče u Flensburgu u bolnici. Čim uđem u remisiju, odmah mi se mora raditi nova transplantacija koštane srži. Nema odlaganja, jer bi to značilo gubitak života. Ako ne budem imao 163.000 evra, vratiće me kući u Srbiju... znate svi šta bi to značilo - rekao je tada Stefan.

Rok za prikupljanje novca bio je mesec dana.

- Lek postoji, treba samo novac! Neka mi neko kaže kako da dođem do tolikog novca? Molim vas za pomoć! Koliko li samo košta mladi život? Zaista bolno! Ne znam šta je bolnije, da li bolovi i muke od bolesti ili strah od ishoda! Želim da ozdravim! Gde i kako da moja porodica prikupi toliki novac u ova teška vremena bede i nemanja? Neka nas neko bar posavetuje. Pomozite na bilo koji način - rekao je tada Stefan.

Srbija je još jednom pomogla i novac je sakupljen. Zahvaljujući tome, Stefan danas ima šansu da se bori za svoj život.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.