NEVEROVATNA PRIČA IZ TRSTENIKA: Beba ispala ŽENI IZ UTROBE NA POD!
Strugari kod Trstenika, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/JAWAD JALALI

NEOČEKIVAN POROĐAJ

NEVEROVATNA PRIČA IZ TRSTENIKA: Beba ispala ŽENI IZ UTROBE NA POD!

Majka se takođe dobro osećala, to je bio njen drugi porođaj

Objavljeno:

Usred epidemije virusa korona u dnevnoj sobi kuće Janićijević u Stragarima kod Trstenika, noćas je na svet došla beba, saznaju “Novosti”.

Porodilja Tijana (25) neočekivano se porodila u gluvo doba noći, kada joj je iznenada pukao vodenjak, a beba doslovce ispala iz stomaka!

Dečkić od 3,1 kilogram i srećna majka nalaze se trenutno u porodilištu Opšte bolnice Kruševac, a akteri celog događaja svedoče za “Novosti” o detaljima drame koja se događala.

-Dobili smo poziv oko dva sata,čovek je bio uplašen, ispričao mi je da mu se supruga porodila, da je dete doslovce “ispalo” iz utrobe na pod - svedoči za “Novosti” dr Nikola Veškovac, mlad lekar trsteničke hitne pomoći, na specijalizaciji interne medicine.

- Pitao sam odmah da li je dete zaplakalo, savetovao da i majka i dete legnu na krevet i da ništa ne diraju dok ne stignemo. Krenuli smo čini mi se za pola minuta,a tamo bili za 15.

Na licu mesta, dr Nikola Veškovac, medicinska sestra Mila Knežević i vozač Tomica Vučković, zatekli su uplašenu porodicu u dnevnoj sobi, pritrčali da pripomognu porodilji i novorođenčetu.

- Posteljica je bila na podu, bilo je puno krvi, a pupčana vrpca je prema njihovim rečima bila prekinuta potiskom, kada je beba “ispala”,a ono što smo mogli da uradimo u tom trenutku je da stabilizujemo i majku i bebu, podvezao sam pupčanu vrpcu i što je najvažnije, video sam odmah da je beba vitalna, imala je srčane reakcije,sve potrebne refklese, primetio sam mali hematom na poglavini usled pada - navodi za “Novosti” dr Veškovac.

- Majka se takođe dobro osećala, to je bio njen drugi porođaj. Odmah smo se uputili u Kruševac, do Odeljenja za ginekologiju i akušerstvo, predočili im sve podatke dobijene na licu mesta.

Srećni otac Saša Janićijević (37), poručuje da je beskrajno zahvalan na svemu i da je sada mnogo mirniji. Za “Novosti” priča da za trudnoću nisu znali. Supruga je gojaznija, a poslednjih par meseci imala je skoro uredan ciklus.

- Tuširala se kada je došlo do pucanja vodenjaka, viknula je za pomoć, i tako je sve počelo brzo da se dešava, došla je u dnevnu sobu, mislim da sveukupno nije trajalo duže od 10 minuta, jednostavno je bebica “izletela”, uvili smo je u ćebence...Tijana je sve to dobro podnela, zvali smo hitnu pomoć - kaže za “Novosti” Saša

- Stigli su stvarno brzo,obavili sve po redu šta treba. Sad sam se čuo sa lekarima u Kruševcu. Bebica je bila malo na kiseoniku i dobrog je stanja. Tijanu su testirali na virus iz predostrožnosti, čeka rezultate pa će tek onda moći da vidi bebu. Presrećni smo, nadam se da će nam svi doći kući u ponedeljak ili utorak.

“DEŽURAN” ZA POROĐAJE

ZA iskusnog vozača trsteničke Hitne pomoći Tomicu Vučkovića kažu da je jedan od najboljih u svom poslu. Svedoči da je transport bebe i porodilje izazov, mora da se vozi sigurno,ali i da se što pre stigne do bolnice.

- Ja kada dežuram, neko mora da se porodi, za ovih 11 godina, već sam obavio transport nekoliko trudnica i beba! – kaže nam pomalo kroz smeh,vozač Tomica Vučković.

- Stragari su konkretno, udaljeni oko 25 kilometara od Trstenika, do Kruševca sam vozio preko Bele Vode, starim putem, jer je kraće. Hvala Bogu da se nešto lepo dogodi u epidemiji!

PRVOG RADNOG DANA POSLE BOLOVANjA, LEKAR DOŽIVEO NEPROCENjIVO ISKUSTVO

ZA dr Nikolu Veškovca (29), koji je prema rečima kolega, iako mlad i tek dve godine u Domu zdravlja, trenutno u Hitnoj pomoći, veoma tražen i talentovan lekar, sve što se dogodilo prethodne noći posebno je iskustvo.

- Noćas je bilo prvo moje dežurstvo posle bolovanja i preležane korone-otkriva za “Novosti” dr Nikola Veškovac.-Imao sam, na sreću vrlo lak oblik virusa, sve je prošlo u izolaciji i dobro se osećam. Vratio sam se na posao i eto, doživeo novo iskustvo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.