KASNI VAM PAKET IZ KINE? Ovo može biti razlog, proverite!
Paket, ilustracija, Foto: Facebook printscreen

OVO JE RAZLOG

KASNI VAM PAKET IZ KINE? Ovo može biti razlog, proverite!

Nakon početka pandemije korona virusa u Kini, njihove fabrike ostale su zatvorene još dva meseca

Objavljeno:

Prinudno ostajanje kod kuće u vreme pandemije povećalo je kupovinu preko interneta, kupci su naručivali proizvode u rekordnim količinama, te su proizvođači iz Kine morali da proizvode prekovremeno, a sada se zbog nestašice brodskih kontejnera u Kini javlja problem kašnjenja te robe.

Prema informacijama kompanije Cargo-partner, kupci su najviše kupovali kancelarijski nameštaj za kuću, laptopovi, sportska oprema za vežbanje kod kuće, nameštaja za bašte.

To je roba koja se uglavnom isporučuje direktno kupcu, često iz same fabrike u Kini, okeanom u brodskim kontejnerima do kućnog praga.

Nakon početka pandemije korona virusa u Kini, njihove fabrike ostale su zatvorene još dva meseca, što je stvorilo problem nedostatka proizvoda koji se šalju u Evropu, a zatvoreni Evropljani radili su jedino što su mogli naručivali proizvode onlajn kao nikada do sada.

Privredni pad Kine odrazio se na ceo svet, što zbog zaustavljanja lanca proizvodnje u prvim mesecima epidemije u Kini, što zbog smanjenja proizvodnje u državama koje su uvozile sirovine i poluproizvode iz te zemlje.

S druge strane, mnogi pomorski prevoznici su redukovali dinamiku polazaka, usled smanjenja tražnje, ali i kapaciteta.

Neravnomernost izvoza i uvoza, nakon ponovnog pokretanja proizvodnje, dovela je do velike neravnoteže u transportnoj opremi, tako da je situacija takva da su kineske luke suočene sa nedostatkom praznih kontejnera za transport.

Nakon naglog pokretanja privrede u mnogim zemljama, a trudeći se da nadomeste prethodnu višemesečnu stagnaciju, mnoge kompanije su odlučile da pojačaju svoje uvozne kapacitete.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.