U VOJVODINI JE JAKO TEŠKA SITUACIJA: Za dan zabeleženo preko 2.000 SLUČAJEVA, vanredno u mnogim opštinama
Teška situacija, Foto: Printscreen

SAOPŠTENO

U VOJVODINI JE JAKO TEŠKA SITUACIJA: Za dan zabeleženo preko 2.000 SLUČAJEVA, vanredno u mnogim opštinama

Najveći broj zaraženih, čak 486, je i danas u Novom Sadu

Objavljeno:

U Vojvodini je zabeleženo novih 2.046 slučajeva zaraze virusom korona, što je za 204 više nego prethodnog dana, saopšteno je iz pokrajinskog Instituta za javno zdravlje, uz ocenu da je epidemiološka situacija u Vojvodini i dalje vanredna sa tendencijom pogoršanja.

Najveći broj zaraženih, čak 486, je i danas u Novom Sadu.

U saopštenju se navodi da je epidemiološka situacija, kada je reč o broju novih zaraženih u Vojvodini, kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku ukupan broj zaraženih virusom korona u Vojvodini je 30.389, što je za 1.830 više u odnosu na jučerašnje podatke Instituta.

Najveći ukupan broj zabeleženih slučajeva zaraze virusom korona je u Novom Sadu i to 9.638, što je za 435 više nego juče.

- Zbog stalnog porasta broja zaraženih zdravstveni sistem u Vojvodini je u izuzetno teškoj, gotovo kritičnoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore ne bi li održali njegovo funkcionisanje - upozorili su iz Instituta.

U saopštenju se dodaje da je u ovom trenutku, zbog povećanja broja zaraženih, epidemiološka situacija vanredna na području svih vojvođanskih opština i gradova.

Iz Instituta mole građane da se ponašaju odgovorno i preporučuju im striktno pridržavanje svih mjera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / SRNA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.