Ko su najveći smarači na Fejsu? Haštageri, selfisti, opsesivni roditelji i ona koja se udaje!
Foto: Giphy

Užasi postmoderne

Ko su najveći smarači na Fejsu? Haštageri, selfisti, opsesivni roditelji i ona koja se udaje!

Ah taj Fejsbuk - mesto gde se ljudi spajaju, zar ne? Kako da ne!
Objavljeno: 22:07h

6. Ona osoba koja vam stalno nešto prodaje

Ovo može da dođe u raznim oblicima i formama, ali osobe koje vam nešto prodaju preko Fejsa su najgore! Oni ladno pokušavaju da zarade na vama folirajući se da su vam prijatelji!

Ovo ne mora uvek da bude očigledno ili odvratno. Na primer, frizer koji postuje pre i posle fotke vam tehnički prodaje nešto, ali je bar vizuelno ok. Takođe vam ne diše za vratom. Konobarica/konobar koji piše kako će raditi u utorak od 17h do zatvaranja vam takođe prodaje nešto, ali možda dobijete i neko besplatno pivce, pa je to kul.

Ali najgore su osobe koje vam uvaljuje kozmetičke preparate jer stalno postuju o njima. Sve! Vreme! I obećavaju vam rezultate koji menjaju život, ali svi mi znamo da jedino o čemu oni brinu jeste njihova provizija. Iritantno!

foto: Giphy

7. Oni što kukaju, ali ne direktno!

Ove osobe pišu suptilne statuse da se nešto dešava u njihovom životu, samo što uopšte nije suptilno...nimalo! To može da bude u formi konkretnog kukanja ili žalbi na nešto ili nekoga bez pominjanja imena. Kao na primer, svi znamo da pričaš o svom mužu koji ne pere sudove Ana. Svi znamo da ti nedostaje dečko Suzana. Samo recite šta stvarno osećate ili nemojte ni da pišete status o tome.

Ako ne umete da kažete ili napišete stvari direktno, onda i ne pišite o tome. I za ime Boga Ana, samo popričaj sa mužem oko tih prokletih sudova!

foto: Giphy

8. Dostojevski!

Za razliku od Tvitera gde statusi ne mogu da budu duži od 140 karaktera, ne treba ni da budu od 5.000! Ako imate toliko čvrste stavove i mišljenja, napišite blog, članak ili jednostavno zovite svoju kevu. Majka vas je rodila, pa je biološki programirana da je zaista i kao zanima šta kukate. Ja nemam nikakvu biološku vezu sa vama i nemam nikakvu nameru da čitam status od preko 5.000 karaktera. Samo gušite njuz fid, ok?

Garantujemo da sve to možete da strpate u mnogo manje reči.

foto: Giphy

9. Ona koja se udaje!

Oh divota, još jedna prijateljica se udaje. Spremite se za slike sa veridbe, slike prstena i sve moguće i nemoguće fotke srećnog para. Takođe, spremite se i na to da će svi komentarisati njihov novi status veze i čestitati. Uh...

Kada jednom ona (jer ova osoba je obično žensko da budemo iskreni) počne da postuje vereničke fotke i počne da ispituje o di-džejevima, fotografima i keteringu, to je tek početak! Uskoro će postovati o kumi, gostima, devojačkoj večeri i koje boje će joj biti lak na nogama za "veliki dan".

Svi mi razumemo da je to specijalan dan u njenom životu, ali ne treba da bude njeno specijalno vreme na našem njuz fidu sledećih 18 meseci!

foto: mrchristianbale.tumblr.com
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.