OVO JE PRAVA ISTINA O ZDRAVSTVENOM SISTEMU SRBIJE U DOBA KORONE: Sad je sve JASNO
Ilustracija, Foto: Profimedia

korona čini svoje

OVO JE PRAVA ISTINA O ZDRAVSTVENOM SISTEMU SRBIJE U DOBA KORONE: Sad je sve JASNO

Operativni tim ministarstva zdravlja ima jasan uvid gde koliko ima mesta i da se pravi raspodela na adekvatan način.

Objavljeno:

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić izjavio je danas da je situacija u kovid bolnicama u Srbiji izuzetno teška, ali da je zdravstveni sistem pokazao izuzetnu fleksibilnost.

"Svi pacijenti koji su već u lakšoj formi bolesti otpustaju se kući ili se prebacuju u prihvatne bolnice i centre gde će nastaviti sa daljom terapijom", rekao je Vekić za TV Prva.

On je dodao da operativni tim ministarstva zdravlja ima jasan uvid gde koliko ima mesta i da se pravi raspodela na adekvatan način.

Iz Beograda je tokom noći transportovano preko 20 pacijenata u privremenu bolnicu "Čair", gde su obezbeđeni adekvatni uslovi.

Nastavlja se distribucija pacijenata ka Sokobanji, Vrnjačkoj Banji, a od ponedeljka se planira uvođenje u kovid sistem i bolnica u Ivanjici, Zaječaru i Pirotu, rekao je Vekić.

Najteža situacija je u Beogradu, gde se obavi preko 6.000 pregleda dnevno, rekao je Vekić i dodao da je najvehi broj novoobolelih starosti između 30 i 40 godina.

Prema njegovim rečima, pored Beograda, i Vojvodina je u izuzetno teškoj situaciji, a slede Kragujevac, Niš, Kraljevo i druga mesta.

Vekić je ocenio da je zdravstveni sistem pokazao vrlo veliku fleksibilnost i zahvalio svim zdravstvenim radnicima.

"Činimo sve što je u nasoj mogućnostima, proširujemo kapacitete da bi se smanjio priliv i gužve", rekao je Vekić i dodao da nije bitno da li će se pacijenti lečiti u Beogradu ili unutrašnjosti, već da je važno da svaki građanin bude hospitalizovan i dobije adekvatnu zdravstvenu negu.

Vekić je kazao i da se sa porastom broja novoobolelih krizni štab verovatno doneti i neke dodatne mere.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.