KOMUNISTI TRAŽE DA SE KARAĐORĐEVIĆI ISELE IZ DVORA NA DEDINJU! Ovaj zahtev su predali i Dačiću!
SKOJ, Foto: Youtube printscreen, Ilustracija

NAPAD

KOMUNISTI TRAŽE DA SE KARAĐORĐEVIĆI ISELE IZ DVORA NA DEDINJU! Ovaj zahtev su predali i Dačiću!

Monarhija je, ističu, kao "nedemokratski i reakcionarni" oblik državnog uređenja ukinuta u zemlji 1945. godine

Objavljeno:

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) zatražio je danas poništavanje ugovora po kome pripadnici dinastije Karađorđević borave u Dvorskom objektu na Dedinju.

U saopštenju SKOJ-a, u susret 29. novembru, Danu republike nekadašnje Jugoslavije, aktivisti Saveza su predali predsedniku Skupštine Ivici Dačiću zahtev da parlament odmah poništi ugovor o pravu boravka princa Aleksandra Karađorđevića i njegove porodice u Dvorskom kompleksu na Dedinju u Beogradu, koji iz više razloga smatraju "štetnim".

Monarhija je, ističu, kao "nedemokratski i reakcionarni" oblik državnog uređenja ukinuta u zemlji 1945. godine kada je, kako su kazali, narod rekao odlučno "ne" kraljevini i kada je ustanovljena Republika i stoga naslednici dinastije Karađorđević ne treba da borave u pomenutom kompleksu.

"Za održavanje Dvorskog kompleksa svake godine se izdvoji 62 miliona dinara, odnosno u poslednjih pet godina za te potrebe je izdvojeno 274 miliona dinara", stoji u saopštenju SKOJ-a, koji navodi da su troškovi, koje plaćaju građani Srbije, i znatno veći od realnih, upravo zbog nepotrebnog boravka porodice princa Aleksandra Karađorđevića u tom objektu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.