NAKON SMENE OD 12H STIGLA SAM KUĆI, NIJE ZGODNO PLAKATI U OPREMI: Doktorka je otkrila šta se dešava u BOLNICAMA!
Lekar, ilustracija, Foto: Profimedia, Printscreen

teška vremena

NAKON SMENE OD 12H STIGLA SAM KUĆI, NIJE ZGODNO PLAKATI U OPREMI: Doktorka je otkrila šta se dešava u BOLNICAMA!

Kako je navela, svaki dan sazna da je neki njen kolega na bolovanju jer se zarazio koronom, a redovi pacijenata svakog dana postaje sve duži...

Objavljeno:

Dr specijalista urgentne medicine je na Tviteru podelila svoje iskustvo i kako izgleda njen običan radni dan u vreme pandemije korona virusa.

Naime, radi po 12 sati, konstantno je umorna, pre svega psihički jer je na fizički umor postala imuna.

Kako je navela, svaki dan sazna da je neki njen kolega na bolovanju jer se zarazio koronom, a redovi pacijenata svakog dana postaje sve duži.

- Došla sam sa posla, nakon 12h smene, umorna kao retko kada. Ne fizički, navikla sam na taj tempo, radim već skoro 20 godina tako, nego psihički umorna. Svakodnevno čujem kako je još neko od kolega/saradnika bolestan, sve nas je manje, a pacijenata sve više. Sve su duži redovi... gledaju u prozore ne bi li nešto saznali. Sestra preumornih očiju im objašnjava da ti njihovi možda i nisu više u toj zgradi, pošto se pacijenti premeštaju skoro na sat vremena (prave se mesta). Pokušaće da pronađe, pomoći će... Naš pacijent je primljen, otišla sam gutajući suze, nije zgodno plakati u svoj toj opremi... Eto, izvinjavam se zbog patetike, ali danas je takav dan.... Čuvajte se, molim vas, napisala je ona na svom Tviter nalogu.

Ona je objasnila kako su se pacijenti i ranije lečili u bolnicama kada su imali upalu pluća, ali je naglasila da je ovaj virus mnogo agresijivniji od običnog gripa.

- Teže upale pluća su se i ranije lečile u bolnicama, uglavnom kiseonikom uz ostalu terapiju. Ponekad su morali da budu i na mehaničkoj ventilaciji. Razlika je u tome što je bilo mnogo manje tako teških slučajeva, ovaj virus je mnogo agresivniji od uobičajenih (npr gripa), navela je ona.

Za kraj je dodala to da svi mogu da pomognu, tako što će se čuvati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.