ŠTA DA RADIMO SA ONIMA KOJI SU PRIŠLI KOVČEGU I POLJUBILI GA, DA IH HAPSIMO? Lončar otvoreno o SAHRANI IRINEJA
Lončar, Foto: Printscreen/Kurir TV

već urađeno!

ŠTA DA RADIMO SA ONIMA KOJI SU PRIŠLI KOVČEGU I POLJUBILI GA, DA IH HAPSIMO? Lončar otvoreno o SAHRANI IRINEJA

Urađeno sve da se spreči širenje virusa na sahrani, naglašava Lončar

Objavljeno:

Ministarstvo zdravlja Srbije i Krizni štab učinili su skoro sve kako bi predupredili širenje virusa korona na sahrani patrijarha Irineja, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je sinoć za RTS podsetio i da su dali preporuke koje su mogle da donesu rezultat i naveo da je jedino što je preostalo da se uradi bila potpuna zabrana ljudima da odu i odaju poštu preminulom patrijarhu, što nije ni razmatrano, jer tako nešto se ne dešava svakoga dana, ni svake godine, a odlazak patrijarha predstavlja veliki gubitak za srpski narod i SPC.

"Uradili smo sve što je bilo do nas, to nisu stvari koje se dešavaju svaki dan i svake godine. Sve je zamišljeno tako da se ne dođe do kontakta, da prođe na određenom rastojanju, pokloni se i ode dalje. Šta da radimo sa onima koji su prišli i hteli da poljube, da ih uhapsimo? Nismo mogli da hapsimo", kazao je Lončar i dodao da je dobro što je većina nosila maske.

Naveo je da su nakon sahrane obavili brzo testiranje velike većine ljudi koji su bili najizloženiji kako bi na vreme otkrili da li je došlo do zaražavanja.

"Bio je jedan broj pozitivnih, krenuli smo sa terapijom", dodao je ministar.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.