SKORO SVI ĐACI PRELAZE NA ONLAJN NASTAVU, ALI OVO IM SE NEĆE SVIDETI: Ministar saopštio NAJNOVIJU ODLUKU!
Đaci, Foto: EPA/SASCHA STEINBACH

đaci

SKORO SVI ĐACI PRELAZE NA ONLAJN NASTAVU, ALI OVO IM SE NEĆE SVIDETI: Ministar saopštio NAJNOVIJU ODLUKU!

Mnogi roditelji se žale da su zbog skraćenih časova primorani da plaćaju privatne časove.

Objavljeno:

Učenici srednjih škola, kao i stariji osnovci od petog do osmog razreda, od ponedeljka 30. novembra preći će na onlajn nastavu sve do zimskog raspusta koji će početi 21. decembra.

Roditelje, ali i đake, najviše interesuje da li će deca ići u školu da rade pismene i kontrolne ili će to raditi onlajn?

- Ocenjivanje je predviđeno da bude u školama, mi ćemo uputstva nijansirati zavisno od mogućnosti škola, direktora koji organizuju sam proces vaspitno-obrazovnog sistema i u skladu sa epidemiološkom situacijom, a najvažnije je očuvanje bezbednosti đaka, nastavnika, vannastavnog osoblja - rekao je gostujući u Beogradskoj hronici RTS Branko Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U školu će, moći i oni koji žele da poprave neku ocenu.

- Trećinu gradiva smo prošli. Ako deca hoće da poprave ocenu, moći će da dođu u školu. Regulisaćemo to. Moramo šire da sagledavamo mere Kriznog štaba - rekao je Ružić.

Mnogi roditelji se žale da su zbog skraćenih časova primorani da plaćaju privatne časove.

- Razumem ovaj argument do određenog nivoa. Da li je bilo roditelja koji su plaćali privatne časove i pre ovoga. Naravno da jeste. Obrazovno-vaspitni proces neće biti doveden u pitanje, mada kvalitet neće biti kao u normalnim okolnostima. Ne vidim potrebu da bude olakšica ni prilikom ocenjivanja, ni kasnijeg upisa osmaka u srednju školu. Ne smemo da izgubimo nijednu generaciju zbog korone.

Podsetimo, Vlada Srbije je danas potvrdila predlog Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19, te će od ponedeljka srednjoškolci, kao i stariji osnovci od petog do osmog razreda, preći na onlajn nastavu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.