ZAVRŠENA KONFERENCIJA „BUDUĆNOST ZDRAVSTVA I ZDRAVLJA LJUDI
Foto: Promo

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

ZAVRŠENA KONFERENCIJA „BUDUĆNOST ZDRAVSTVA I ZDRAVLJA LJUDI

Na samom početku prvog panela obratio se Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja

Objavljeno: 26.11.2020. 15:13h
  • 1

Izazovi i predlozi rešenja u zdravstvu Beograd, 26. novembar 2020 – Digitalna serija pod nazivom „Budućnost zdravstva i zdravlja ljudi“ uspešno je završena u okviru Re-set summita, koji organizuje Adria Media Group u strateškom partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije. U uvodnom obraćanju ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je osnovni cilj da se obezbedi kvalitetna zdravstvena zaštita za sve građane, bez obzira na njihov socijalni ili materijalni položaj u društvu i druge različitosti. Ministar je istakao i važnost digitalizacije zdravstvenog sistema, ulaganja u bolničke kapacitete i ljudski kapital, na kojima će se intenzivno raditi u narednom periodu.

Dve panel-diskusije: „Infrastrukturne promene zdravstva u digitalnoj eri“ i „Održivost zdravstvenog sistema“, koje je moderirala Ljiljana Pejin Stokić ispred Ekonomskog instituta i podsetila da se ova institucija više od 20 godina bavi organizacijom zdravstva i zdravstvene zaštite u Srbiji, kao i pitanjima racionalnog korišćenja sredstava. Na samom početku prvog panela obratio se Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, koji je naglasio da je za rešavanje brojnih problema u vreme pandemije koronavirusa važna saradnja Ministarstva zdravlja sa ostalim ministarstvima. Državni sekretar je podsetio na tešku situaciju u kojoj se nalazi zdravstveni sistem i apelovao na sve građane da nose maske i drže distancu kako bi pomogli sebi i najmilijima.

U daljem razgovoru panelisti – među kojima su bili i Verica Jovanović, v.d. direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, Nenad Paunović, direktor jedinice za implementaciju strateških projekata kompanije Delivery Unit, Pavle Zelić ispred Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije i Sandra Marinković, član Upravnog odbora Američke privredne komore i External Affairs Lead MSD – govorili su o značaju digitalizacije u zdravstvu, novitetima poput e-bolovanja, e-uputa i lečenju na daljinu, medicinskoj zaštiti za vreme epidemije, imunizaciji i vakcinaciji protiv koronavirusa. U drugom delu konferencije panelisti su bili Bojan Trkulja, direktor Udruženja proizvođača inovativnih lekova Inovia, Sanda Savić, predstavnik Privredne komore Srbije, Željko Jović, direktor sektora za zdravstveno osiguranje kompanije Uniqa osiguranje, i Davorin Radosavljević ispred Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, koji su istakli s kakvim se sve problemima zdravstvo suočava za vreme kovida i složili se da se u zdravstveni sistem mora neprestano ulagati u inovacije kako bi adekvatno mogao da odgovori na stalne izazove s kojima se suočava.

Kompletnu konferenciju možete detaljno pogledati na linku http://re-setsummit.adriamediagroup.com/agenda/buducnost-zdravstva-i-zdravlja-ljudi/. Konferencijom pod nazivom „Održiva budućnost 2021“, koja će se održati sutra, 27. novembra, završava se Re-set summit. Detaljan program, paneliste, kao i prenos uživo možete pratiti na sajtu:

http://re-set-summit.adriamediagroup.com/.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media